TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Buđenje nekog novog Lipika
Vodeća internetska stranica za hrvatsku dijasporu i intelektualce u zadnje vrijeme je u znaku – Lipika! Nakon priča o Dječjem domu i Marku Cooku, streetballu, našim otetim konjima, na red je došao još jedan simbol Lipika – neorenesansni Kursalon. Prof. Žubrinić je napisao priču o Kursalonu, a ove godine se navršava 114 godina od njegove izgradnje.

Nenad Bach i Bono Vox, U2

Pogledajte uvodnik g. Nenada Bacha i rečenicu koja glasi: «…Lipik is a place to visit, when you go to Croatia. A lot of interesting history and pleasant people, horses and empty stables waiting for stolen Croatian horses …».

Sve ovo označava novi proboj Lipika na svjetsku razinu, a najbitnije od svega je činjenica da Lipik nije zaboravljen i da još uvijek itekako plijeni pažnju svojim vrijednostima i svojom prošlošću.

Ne mogu se oteti dojmu kako sve ovo nekako podsjeća na početak internacionalizacije obnove Dječjeg doma 1992. godine kada je Mark Cook zajedno s ratnim novinarom Martinom Bellom pokrenuo mašineriju BBC-a za potporu izgradnje Dječjeg doma i povratku prognane djece u Lipik.

Uvodnik Nenada Bacha i članak o Kursalonu pogledajte na naslovnici www.croatia.org.


Nenad Bach i Larry King, CNN

prof. Žubrinić u Dječjem domu u Lipiku
Postavljeno 27.08.2007. by Ivan Pušćenik
Broj otvaranja:3954
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.