TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Posjet golfera Lipiku
U posjet Lipiku prekjuer (11.svibanj) su bili Dana Fry i Joseph Niebur, dva amerikanca, golferi i profesionalni dizajneri golf terena koji su u prisustvu gradonaelnika Antuna Haramije razgledali i analizirali idejno rjeenje i prostor oko jezera Raminac koji je u budunosti predvien za golf igralite.

Kako je rekao Dana Fry koji je izradio dizajn za preko 300 golf igrališta diljem svijeta, topografski je teren savršen upravo zbog breuljkastog izgleda i veliine samog jezera. Uzeti su svi raspoloivi podaci o terenu i okolini te sad slijedi podrobnija analiza, nakon koje bi se amerikanci mogli vratiti na daljnje pregovore. Po svemu sudei to bi se moglo i dogoditi, jer nisu skrivali svoje oduševljenje vienim. Kako su sami rekli, neki kljuni elementi za golf igralište su zadovoljeni, a to je veliina zemljišta u komadu preko 80ha, bogatstvo vodom zbog potrebe neprestanog zaljevanja i odravanja terena te prirodno okruenje kroz koje ne prolazi nikakva komunalna infrastruktura.

Više o samom timu i organizaciji u kojoj je Dana Fry jedan od predsjednika pogledajte na slubenoj stranici Hurdzan/Fry Environmental golf Design. Fry-ev partner u tvrtci je Mike Hurdzan kojemu je pri izgradnji golf terena jedna od najvanijih pretpostavki zaštita prirode, odnosno izgadnja terena u skladu s konceptom okoliša koji ga okruuje i njegove prirodne stabilnosti. Takoer, stranice elnika druge kompanije Josepha Niebura moete vidjeti na sljedeem linku – Niebur Development .

Primjer kako to rade Hurdzan/Fry, moda bi tako uskoro moglo biti i oko Raminca...

Postavljeno 13.05.2009. by Marko Baran
Broj otvaranja:2232
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.