TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Novi šamar učenicima našeg kraja!
APP Požega povisio cijene autobusnih mjesečnih karata za otprilike 10%!

Na sveopću nevjericu roditelja i njihove djece, učenika koji putuju na relacijama Lipik-Pakrac-Daruvar, u mjesecu siječnju dočekao ih je novi šok i udar po džepu!  Iako prvih devet dana nisu išli u školu, cijenu mjesečne autobusne karte platili su kao da su se vozili svaki dan! Iako su se brojni žalili na cijene (pa i nama) i da takvo postupanje nije isparavno, ne radi se, kako se isprva misli o zanemarivanju broja dana vožnje nego o monopolističkom dizanju cijene mjesečne karte u 2011. godini!
Nova cijena mjesečne karte autobusnog prijevoza za učenike na relaciji Lipik – Pakrac podignuta je s dosadašnjih 339 na 370 kuna (31 kune razlike), a na relaciji Lipik/Pakrac – Daruvar s 629 na 686 kuna (57 kuna razlike)!  Na naš poziv APP-u ovo povišenje cijene u 2011. pravda se povećanjem cijene goriva i povećanjem troškova.

Bezobrazluk, bezobzirnost ili nešto treće!?

Realno gledajući  i do sadašnje mjesečno izdvajanje iznosa od 339 odnosno 629 kuna je puno i uzrokovalo je smanjenje broja učenika, pogotovo onih koji su potovali na relacijama Lipik-Pakrac. Na tim relacijama većina ulčenika već duže vrijeme putuje automobilom. Vjerojatno procjenjujući da i ono malo đaka što putuje ako je imalo do sad imat će i ubuduće, app diže cijene, benzin i troškovi sasvim su dovoljan izgovor, a kome ne paše neka se ne vozi... „Ako nemate kruh, jedite kolače…”, izjava je francuske carice Marie Antoinette upućena gladnom puku u kojoj App očito vidi smisao sa svojim minimom socijalne osjetljivosti.  
Još jedan zorni primjer koji oslikava takvo ponašanje je taj da kad su prije otprlike dvije godine kroz programe ministarstva sufinancirani prijevozi učenika i kad je cijena karte iznosila 300 i neku kunu za Lipik-Pakrac, istu relaciju gradu/državi app je računao 616 kuna!? Kako objasniti takvo ponašanje?  

Dobri naš 'kaobojac', samo da i njega ne ukinu...

Prijevoz vlakom i do 3 puta jeftiniji


Opciju vlaka kao prijevoza do škole, kako smo saznali na željezničkom kolodvoru Pakrac, koristi 20-tak učenika (većinom relacija Pakrac-Daruvar). Učenici ne preferiraju vlak najviše zbog loših veza i dužine putovanja. Također, odlaskom u Daruvar u školu u 6:17h, povratkom u Pakrac u 15:48 dnevno bi učenici od kuće do škole potrošili i do 10h. Ipak, budući da je cijena mjesečnih karata prijevoza i do tri puta jeftinija; Lipik-Pakrac (128,4kn), Lipik-Daruvar (276,3 kn), Pakrac-Daruvar (256 kn) daje se naslutiti da će sve više učenika naginjati ovoj opciji. Vrijeme je novac, no vrijeme potrošeno na čekanje i vožnju vlaka ovaj put ostavit će vam više novaca u džepu.

Postavljeno 11.01.2011. by Branko Ramač
Broj otvaranja:6455
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
G_P piše: (11.01. 19:13)
Sprdačina je šta radi ovaj app, da bar imaju bolje veze sa vlakovima, app bi propao.
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.