TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
HDZ Lipik predstavio kandidate i program
Novi ljudi za nove izazove; rijei su gradonaelnika Antuna Haramije za listu kandidata HDZ-a Lipik za Gradsko vijee Grada Lipika, na kojoj, u pomlaenoj ekipi od 11 potencijalnih vijenika ima samo tri vijenika sa prethodne liste GV-a, dva nezavisna vijenika te po prvi puta HDZ Lipik ima tri ene na listi.

Vinko Kasana, Antun Haramija, Anita Jurkovi (predsjednica mladei HDZ Lipik) i Slobodan Katunar
Na tiskovnoj konferenciji odranoj 15. travnja 2009. u Multikultrualnom centru Lipik kandidate za Gradsko vijee predstavio je Vinko Kasana, nositelj liste i predsjednik GV. To su redom Vinko Kasana, Stjepan Šarac, Tomislav Strganac, Vida Ilii (nezavisna), Mladen Doli, Ivan Pušenik (nezavisni), Anita Jurkovi, Milan Vlajkovi, Dalibor Culak, Tatjana Benkovi i Nikola Meaški.   „Prepoznali smo potrebe novog vremena i pribliavamo se mladima jer u njih vjerujemo. Ovom listom imamo zastupljenost svih dijelova Lipika, kako geografski, tako i po obrazovnim podrujima i nacionalnosti.“ rekao je Antun Haramija kandidat za novog-starog gradonaelnika Lipika.

Kandidati HDZ-a Lipik za Gradsko vijee

Listu kandidata za upanijsku skupštinu ine Stjepan Horvat, Josip Prhal, Martin Kovai i Renato Marini.

Slobodan Katunar, kandidat za zamjenika gradonaelnika predstavio je projekte za razdoblje 2009-2013. godine. Od nabrojanog izdvajamo najzanimljivije; ulagat e se u mlade ljude putem stipendiranja svih studenata, poticanja malog i srednjeg poduzetništva, otvaranje ureda za EU fondove, te mogunost odrade pripravnikog staa. Na podruju ekologije i zaštite okoliša Slobodan Katunar naglasio je da je „previše vremena prošlo da je park u ovakvom stanju i ne moe se više ekati te e se kroz javno-privatno partnerstvo pokušati urediti park“. U suradnji s Gradom Pakracom tu je zajedniki projekt sanacije deponije otpada – Crkvište u vrijednosti investicije od 20 milijuna kuna.  U protekle tri godine zasaeno je preko 500 sadnica na podruju Grada i nastaviti e se s daljnjim ozelenjivanjem gradskih površina. „Sve ulice u Lipiku moraju dobiti nogostupe i prikladne drvorede, a kao što smo i do sad, nastavit emo s ulaganjem i u ostala naselja“ rekao je Antun Haramija. Vodovodnu mreu dobila su brojna okolna naselja, pa tako i Marino Selo koje je u planovima projektima bilo tek u 2011. Nastaviti e se s izgradnjom vodovodne i kanalizacijske mree, asfaltiranje cesta, nogostupa i izgradnjom novog vrtia u Poljani.

Na podruju stare povijesne jezgre u sljedeem razdoblju kree se s ureenjem dva trga – onaj na junom ulazu u grad i budui središnji trg u Lipiku. U završetku je zgrada Ankinog dvora, Turistike zajednice ime e se revitalizirati rad TZ-a, a  Haramija je naglasio da u sljedeem razdoblju daje mandat ukoliko se u uoj povijesnoj jezgri ne oiste sve ruševine. Na pitanje o ZRC-u, gradonaelnik Haramija je rekao da u skoro vrijeme oekuje raspisivanje novog natjeaja za ZRC.


Kandidati za upanijsku skuptinu: Martin Kovai, Renato Marini, Josip Prhal i Stjepan Horvat
Na kraju mandata rijeeno je i obeano prije etiri godine novi prostor za udruge mladih u potkrovlju multikulturalnog centra u Lipiku svoj smjetaj imat e Maoretkinje, Mladi Lipika, Inora i Udruga Novi Lipik.

novi prostor za mlade..
Postavljeno 16.04.2009. by Marko Baran
Broj otvaranja:4907
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.