TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
HSS Pakrac: Sposobnost, a ne podobnost je naša budućnost
Radna mjesta, zapošljavanje mladih, poljoprivreda i infrastruktura, te transparentnost u radu gradske uprave, bit će u fokusu djelovanja Hrvatske seljačke stranke i u narednom vremenu, rečeno je na konferenciji za tisak koja je održana 13. svibnja.

Drago Marter, nositelj liste HSS za Gradsko vijeće Pakrac je posebno naglasio da se put do novih radnih mjesta mora uz maksimalne olakšice ubrzati, pojednostaviti i pomoći koliko god se može, kako bi se povećao broj otvorenih obrtničkih te velikih i malih  poduzetničkih subjekata i mladi, posebno stručni ljudi, zadržali  na ovom području.  Marter je istaknuo da podobnost i stranačka pripadnost ne smiju biti glavni uvjet za zapošljavanje, što je za grad i građane najgora opcija, nego jedino školska sprema, stručnost i sposobnost. Treba poticati i pomagati dobre ideje i pomoći početnicima na njihovom početku, rekao je Marter.
 
Marko Martinelli, drugi na listi je istaknuo važnost poticajne poljoprivredne politike, kako bi se maksimalno iskoristili bogati i prelijepi predjeli ovog kraja za uzgoj voća, povrća i ratarskih kultura. "Zemlju treba dati sposobnima i dokazanima i onima koji ju žele kvalitetno obrađivati. Trebamo se zabrinuti nad činjenicom da su nam sela sve praznija i sve starija i taj trend treba prekinuti", rekao je Martinerlli.
 
Roberto Mateš je rekao da se hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata ne smiju koristiti u ničije promidžbene svrhe i razno-razne političke igre što je u posljednje vrijeme običaj, nego im pomagati na dostojanstven način kako to čistoća Domovinskog rata i dignitet branitelja zaslužuju.
 
Na konferenciji je istaknuta potreba da se mora omogućiti građanima da žive od svog rada, a tom pravcu žele povezati poljoprivredu, poduzetništvo i turizam.
 
Čelnici HSS-a i kandidati na listi za Gradsko vijeće su  na kraju naglasili da promodžbenu kampanju plaćaju vlastitim novcem i ne prisvajaju si kao uspjeh projekte koje su gradili država ili Grad novcima poreznih obveznika.
 
Mi smo obični građani koji ne želimo  vlast po svaku cijenu, nego temeljem programa koji može pomoći svim ljudima ovog kraja pa i šire.
Postavljeno 15.05.2009. by Duško Kliček
Broj otvaranja:2818
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.