TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
HDZ Pakrac: Briga za čovjeka je naša najvažnija briga
Opća županijska bolnica Pakrac, stožerna zdravstvena ustanova ovog kraja je u kadrovskim, organizacijskim i financijskim problemima. Poremećeni su ljudski odnosi, zaposlenici strahuju za svoj posao, između ostalog jer i premalo rade, rekao je dr. Ivan Marijanović, nositelj liste HDZ-a za Gradsko vijeća Pakrac na tiskovnoj konferenciji što je održana 12. svibnja, a na kojoj su još govorili Nikola Šimić, kandidat za zamjenika gradonačelnika Pakraca i Krunoslav Kelemen, tajnik pakračkog HDZ-a.

Dr. Marijanović je za ovakvo stanje okrivio neodgovornu županijsku vlast i trenutnu upravu bolnice čime su ugroženi njeni temelji. Umjesto da se poveča radijus gravitacije pacijenata prema njoj, radi se suprotno, kaže dr. Marijanović pripisujući to nepostojanju vizije i rješenja kod uprave.
 
HDZ Pakrac jamči da  će se rekonstrukcija uređenje bolnice, nabavka novih  i zanavljanje postoječih uređaja, naravno njihovim dolaskom na vlast, nastaviti. Oni također kažu da će osigurati usavršavanje kadrova, a putem resornih ministarstava, zakonskim promjenama, omogućiti će opstanak postoječih stručnjaka i motivirati dolazak novih. Niihova želja je da OŽB Pakrac opet bude ustanova u koju će se rado dolaziti, ustanova koja je uvijek otvorena, uslužna, čistog obraza i krajnje obzirna prema pacijentima koji uvijek moraju biti na prvom mjestu. Jer briga za čovjeka je jedna od najvažnijih briga HDZ-a Pakrac.
 
U nastavku tiskovne konferencije tema je bila socijalna  skrb. Pozivajući se na pokazetelja iz proračuna Grada Pakraca, čelnici HDZ-a naglašavaju da su u posljednjih pet godina proračunska sredstva namjenjena socijalnoj zaštiti najugroženijih rasla sveke godine, od 390.000 kuna 2004. godine do 770.000 kuna lani, obuhvačajući pri tom 13 različitih vidova pomoći: od plaćanja komunalije, nabavke namirnica, do ljetovanja djeca na moru i božićnih poklona umirovljenicima i djeci.
 
HDZ Pakraca u provođenje socijalne skrbi ne misli na tome stati. Za naredno razdoblje u proračunu su osigurana sredstva za novorođenu djecu, stipendiranje svih studenata, besplatni autobusni gradski prijevoz za sve osobe starije  od 65 godina i sve osobe s invaliditetom,  sufinanciranje prostora dnevnog boravka za osobe treče životne dobi kao i za pripremu projekata obnove zgrade za umirovljenike i invalide u iznosu od oko 500.000 kuna. Također osigurana su sredstva i za sufinanciranje projekata ili dijelova radova na izgradnji Doma za stare u Prekopakri.

 
Postavljeno 15.05.2009. by Sponzorirani čla
Broj otvaranja:3300
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.