TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Reagiranje Gojko Brzica: Moja je obitelj i 1991. godine živjela u Zagrebu
Točno je da moja supruga i dva sina žive u Zagrebu, ali živjeli su i 1991. godine samo tada to nije nikome smetalo kada sam iz Zagreba došao na ratište u Pakrac. Nakon završenog fakulteta 1987. godine dobio sam posao u Zagrebu jer posao tada nisam mogao dobiti u Pakracu. Kandidaturu za gradonačelnika nije istaknula niti moja supruga niti moji sinovi, a obitelj su mi i moji roditelji koji žive u Pakracu, Ivana Gundulića 42, piše u priopćenju koje je uputio Gojko Brzica, kandidat HSP-a za gradonačelnika Grada Pakraca kojim odgovora na izjavu na tiskovnoj konferenciji Davoru Huški, kandidatu HDZ-a za istu dužnost, obajvaljenu u prošlom broju Lista.

Već dvanaest godina radi posla provodim radni tjedan u Pakracu, a vikende u Zagrebu. Kandidat HDZ -a za gradonačelnika Davor Huška koji ne želi biti profesionalni gradonačelnik, već saborski zastupnik, radni tjedan provodio bi u Zagrebu, a vikende u Pakracu.


Točno je da sam bio član Hrvatske narodne stranke i kao takav član poglavarstva i dogradonačelnik Grada Pakraca. U isto vrijeme Davor Huška bio je pročelnik za financije u gradskoj upravi Grada Pakraca. Odmakom vremena vjerojatno je zaboravio što se u Pakracu tada napravilo i koji su projekti prihvaćeni i financirani putem programa EIB-1. Podsjećam da je tada ministar obnove i razvitka bio Radimir Čačić (HNS). Tada je sagrađena zgrada srednjoškolskog centra (ja sam pisao prijedlog amandmana na proračun RH) bila je pred završetkom stambena zgrada za invalide Domovinskog rata (prije toga se u nekoliko navrata polagao samo kamen temeljac). Tadašnji gradonačelnik  Damir Špančić potpisao je ugovore koji su prihvaćeni programom EIB-1 za projekte koje je predložilo Poglavarstvo Grada Pakraca čiji sam i ja bio član, u vrijednosti od 24 milijuna kuna. U taj program ušli su projekti: dogradnja osam učionica osnovne škole, hotel "Pakrac", stara osnovna škola, nova gradska vijećnica u kompleksu "Janković", buduće gradsko poglavarstvo (bivši komitet). Možda sam nešto i zaboravio. Zbog članstva u HNS-u, a zbog svega navedenog nikada mi neće biti žao jer gore navedeno je ostalo u Pakracu i služit će građanima Pakraca, a HNS Pakraca i moja malenkost vjerojatno imaju nekakve zasluge za ostvarivanje tih projekata. Iz toga vremena sjećam se projekta kojeg je zastupao Davor Huška, a to je izgradnja gljivare, za koji znamo kako je završio. Tada je  Huška, kao pročelnik za financije uputio poglavarstvu  pisani prijedlog za izdavanje jamstva Grada Pakraca za podizanje kredita privatnom poduzetniku
 
Stečaj DI "Papuka" započeo je u mandatu Davora Huške kao gradonačelnika. Ostalo je bez posla stotinjak ljudi, a svi se sjećamo njegove izjave - "ukoliko DI  "Papuk" ode u stečaj, ja ću dati ostavku", mada je država otpisala dugovanja. Danas isti Davor Huška predlaže da Grad Pakrac kupi imovinu DI "Papuk" u stečaju (Pakrački list od 8. svibnja). Sud iz Pakraca, nakon 135 godina, u mandatu Davora Huške kao gradonačelnika i saborskog zastupnika preseljen je u Daruvar, s time da naš saborski zastupnik nije glasovao protiv. Slogan kandidata za župana HDZ-a "Vrijeme je za gospodarstvenika" je u redu, ali kada to istakne Hrvatska stranka prava u Pakracu "gospodarstvenika na čelo grada" tada je to istima smiješno.

Poštovani građani Pakraca, ovo priopćenje smo dali u javnost radi vašeg objektivnog informiranja, ali i podsjećanja. Izađite na izbore 17. svibnja 2009. i glasujte prema vašoj savjesti jer po prvi puta birate vi, poručuje Gojko Brzica, kandidat HSP za gradonačelnika Pakraca na kraju svog priopćenja.

Postavljeno 15.05.2009. by Darko Baronica
Broj otvaranja:4214
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.