TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
SDSS Lipik: Rezultati nam daju pravo na optimizam
Kao demokratska stranka pozdravljamo veu prisutnost pripadnika srpske nacionalne manjine na listama drugih stranaka (HDZ, SDP), ali smo, isto tako, kategoriki protiv alternative koju nudi nova stranka Demokratska partija Srba (DPS) iji je osniva Veljko Dakula.

Smatramo da je glas DPS-u nepotrebno vraanje u prošlost i da moe donijeti samo negativne konotacije srpskoj zajednici na podruju Lipika i šire, reeno je na tiskovnoj konferenciji SDSS-a Grada Lipika koja je odrana 12. svibnja u stranakim prostorijama.
 
Samostalna demokratska srpska stranka Grada Lipika samostalnim izlaskom na izbore eli potvrditi politiku percepciju meu biraima na demokratski i neposredan nain, te tim inom jasno  istaknuti da, iako manjinska stranka, ne prihvaaju marginalizaciju  od onih snaga koje se ne zalau za Hrvatsku u Europi i Europu u Hrvatskoj.

Darko Derenj, nositelj Liste za Gradsko vijee i predsjednik stranke je rekao da im pravo na takvo razmišljanje daje rezultat na lokalnim izborima 2005. godine kada je SDSS prema broju glasova bio trea stranka na podruju Grada Lipika, a na izborima za vijea mjesnih odbora je osvojio još veu potporu biraa i  druga  je stranka po broju lanova vijea mjesnih odbora. "Mi elimo ouvanje kulturnog, vjerskog i nacionalnog identiteta Srba na podruju Grada Lipika; elimo tolerantno ozraje u svim sredinama gdje ive pripadnici kako srpske, tako i ostalih nacionalnih manjina, elimo jednake uvjete za ivot svih graana lipikog podruja", rekao je Derenj.
 
Govorei o programu za koji e se zalagati, izdvojio je ravnomjeran razvoj infrastrukture i kvalitetniji ivot svih graana; jaanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te jaanje turistike djelatnosti uz koju bi mogli ivjeti i mali obrtnici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Derenj je istaknuo kako e se zalagati za formiranje novih mjesnih odbora u naseljima gdje postoji inicijativa graana, jaanje mjesne samouprave kroz sredstva s kojima e raspolagati vijea mjesnih odbora te stvaranje pretpostavki za aktivnije i ravnomjernije  sudjelovanje pripadnika nacionalnih manjina u kulturnom i društvenom ivotu na podruju Grada.
 
Derenj se na kraju još jednom vratio na novoosnovan stranku  DPS rekavši: "Što se tie kredibiliteta  nositelja liste DPS-a u Lipiku, dovoljno je rei  da je to osoba koja od izbora do izbora  mijenja stranku zbog mjesta na kandidacijskoj listi i da je ovo etvrta stranka po redu".

Postavljeno 15.05.2009. by Duko Kliček
Broj otvaranja:3188
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.