TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
U Pakracu oštro, u Lipiku bez pravog ispaljenog metka
Tim naslovom mogle bi se opisati posljednje tiskovne konferencije objavljene danas na TAKOdobra.com i u 350-om jubilarnom broju Pakračkog lista koji se nalazi u prodaji s današnjim datumom.

Link na sve posljednje i prijašnje tiskovne nalazi se u ovdje – LOKALNI IZBORI.

Prema viđenom, tj pročitanom, u samom finišu kampanje u Pakracu padaju niski udarci, dok se u Lipiku bez većih prepucavanja s naznakom letargije i ova izborna kampanja privodi kraju.

U Pakracu na prošlotjednu HDZ-ovu tiskovnu reagiraju kandidati Gojko Brzica i Miroslav Ivančić, a na stranu Ivančića staje i Krešimir Pavelić koji usput govori Huški kako branitelji nisu ničiji glasački stroj. Ipak do kraja teksta, kao (slobodno možemo reći) predstavnik branitelja i umirovljeni brigadir svojim pozivom za Ivančića ipak pruža tim istim neovisnim braniteljima smjernicu za glasanje. HDZ se pak obrušio na Opću županijsku bolnicu, njenu upravu i vlasnika – županiju, održavši tiskovnu samo zdravstvu i socijalnoj skrbi u čast.

U Lipiku, kako sam bio i na središnjim skupu najjačih stranaka HSS-a i HDZ-a mogu samo reći da je sve prošlo u nekako više svečanom ozračju lobiranja za vlastite projekte i vizije „kako i što bi mi uradili“, nego tribini prepucavanja sa protukandidatima. U oba skupa nazočan je bio gotovo identičan broj ljudi.

Skidanje plakata suprotstavljenih strana i njihovo preljepljivanje, u oba grada već je zapaženo na prijašnjim izborima, tako da to možemo smatrati normalnom pojavom. Ipak ići sa špenadlama i plakatima po drveću baš i ne…

Sutra je dan izborne šutnje.

U nedjelju 17. svibnja, izađite na izbore jer je to jedini dan kad vi, dragi građani imate priliku odlučiti i kad se na vaš glas ne odmahuje rukom, već se itekako sluša i broji. Dajte povjerenje svom favoritu. Glasat ćete za četiri stvari – Gradonačelnika, Gradsko vijeće, Županijsku skupštinu i Župana – četiri glasačka listića.

U nedjelju ćemo organizirati live prijenos izbora na www.TAKOdobra.com. Neslužbeni rezultati i podaci o odazivu objavljivati će se na službenoj stranici grada Pakraca kao i Grada Lipika, te na www.TAKOdobra.com. Pitanje je brzine obrade podataka kad će pristići prvi neslužbeni rezultati, a Dragutin Frank, predsjednik izbornog povjerenstva u Lipiku računa da to neće biti prije 22h upravo zbog broja izvješća koje biračka mjesta trebaju dostaviti, a njih je ukupno četiri. U Pakracu su nešto optimističniji i smatraju da će rezultati ići ipak nešto brže. Nakon obrade 5-6 izbornih mjesta moći će se vidjeti prvi podaci, dok će stranke imati dobar dio podataka i ranije na temelju svojih predstavnika u biračkim mjestima. Ipak ti podaci kako su do sad govorile statistike mogu biti dosta pogrešni.   
Postavljeno 15.05.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:3684
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Sortiraj Lokalni izbori 2009 by
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.