TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Nema seksa do 18. rođendana

Kao u mnogim zemljama tinejdžeri su u svojoj dobi pod jakim utjecajem svojih hormona i upuštaju se u spolne odnose. U Poljskoj je predložen zakon da se poljski tinejdžeri ne smiju upuštati u spolne odnose prije 18. godine. Ako to naprave - čeka ih zatvor.

 


Ewa Sowinska, poljska dječja pravobraniteljica je predložila zakonski prijedlog da se poljskim maloljetnicima zabrane spolni odnosi i bilo kakve aktivnosti vezane uz seks. Kako smatra, zaštita prava djeteta započinje njegovim začećem, a završava punoljetnošću, a poljski zakoni djecu u nekim stvarima štite samo do njihove 15. godine.

Ista ta pravobraniteljica zabranila je u Poljskoj gledanje dječje emisije Teletubbies. Smatrala je da Tinky Winky propagira homoseksualnost.

Poljski seksolog tvrdi da razni zakoni u raznim zemljama dozvoljavaju spolni odnos od 14. godine, što proizlazi iz "fizioloških i psihičkih potreba i kulturoloških vrijednosti." Istaknuo je da mladi koji su bolje informirani o seksu i spolnom životu općenito kasnije stupaju u seksualne odnose te imaju manje problema s neželjenim trudnoćama.

No pravobraniteljica Ewa je zagrizla za taj zakon i ne popušta, iako se mnogi tinejdžeri u Poljskoj bune.

Ako se ovaj zakon usvoji, mladi bi trebali sačekati do svog 18. rođendana. Maloljetnici koji se upuste u seks ili seksualne igrice mogli bi završiti u zatvoru.

Postavljeno 26.03.2008. by Antonio Zandona
Broj otvaranja:4748
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.