TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Započeli 6. Dani Dobriše Cesarića

Jučer su započeli 6. Dani Dobriše Cesarića, manifestacija suvremenog hrvatskog pjesništva utemeljena u čast velikana domaće lirike koji je na jučerašnji dan rođen u Požegi.

Već tradicionalno Cesarićevi dani započeli su kraćim literarnim programom i polaganjem vijenca na pjesnikovu rodnu kuću u ulici Ivana Pavla II, gdje su se nazočnima obratili ispred organizatora gradonačelnik Zdravko Ronko i predsjednik Društva hrvatskih književnika - ogranak slavonsko-baranjsko srijemski Mirko Ćurić.


"Ova je manifestacija najbolji primjer kako se odužiti Dobriši Cesariću za njegov doprinos hrvatskoj lirici", izjavio je gradonačelnik Ronko, dok je Mirko Ćurić pohvalio vrlo ambiciozno postavljenu manifestaciju koja osim što je dobila međunarodni pjesnički karakter i okupljanja u Požegi ponajveće hrvatske i strane lirike, zapaženo mjesto u hrvatskoj književnosti ima i zbog stručnih skupova koji valoriziraju požeške autore. Požega će tako dva dana živjeti u pjesničkom ozračju i bit će domaćin nekoliko književnih skupova.

Tako je jučer u Gradskoj vijećnici predstavljen Zbornik „Kolokvij o Matku Peiću“, koji je nastao prošle godine tijekom znanstvenog skupa što je popratio prošlogodišnje Cesarićeve dane.

Danas će pak biti predstavljena prošlogodišnja nagrađena zbirka poezije "Slak uz prugu“ autora Borbena Vladovića, potom će u poslijepodnevnim satima biti održan okrugli stol na temu književnog opusa Josipa Eugena Tomića, dok će u 19,00 sati u Gradskom kazalištu uz nastup suvremenih hrvatskih i inozemnih pjesnika biti i uručena nagrada ovogodišnjem laureatu Tomici Bajsiću. Organizatori Cesarićevih dana su Grad Požega i Društvo hrvatskih književnika - ogranak slavonsko-baranjsko srijemski.
Izvor: rva.hr
Postavljeno 11.01.2008. by TAKOmedia
Broj otvaranja:3212
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.