TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Srednjoškolci se vratili sa ZOI-a
Četiri učenika Srednje škole Pakrac provela su sedam nezaboravnih dana na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu.

Luka Djulabić, Matea Komljenović, Tamara Markušić, Nikolina Iličić i njihovi profesori Marija Puškarić i Mario Tušek vratili su se iz Italije pod dojmom prekrasnih uspomena i sjećanja na sedam nezaboravnih dana provedenih na ZOI-a u Torinu gdje su dospjeli kao sudionici projekta «jedna škola, jedna zemlja» kojeg je inicirao Međunarodni olimpijski odbor radi promicanja olimpijskog i sportskoga duha, a i razvoja ljudskih prava među mladima.

Pakrački srednjoškolci su ondje predstavljali Hrvatsku i naravno svoj grad, te su prezentirali svoj projekt na temu tradicionalnih igara i zimskih sportova u Hrvatskoj i Gradu Pakracu.

«Bili smo gosti srednje katoličke škole Castelli u talijanskom gradu Novari smještenom između Torina i Milana. Domaćini su nas lijepo ugostili i izgradili smo s njima, nadam se, doživotne prijateljske odnose. Tijekom sedam dana provedenih ondje, prisustvovali smo jednoj ženskoj hokejaškoj utakmici između Kanade i Švedske i na utrci brzog klizanja u Torinu, te na utrci spusta u San Sicariu i kombinacijskog slaloma u Sestriereu. Posjetili smo Olimpijsko Selo u Torinu gdje smo upoznali neke od predstavnika na ZOI-a pa tako i slavni kineski par u umjetničkom klizanju što nas je posebno razveselilo jer su oni nositelji srebrne olimpijske medalje. Također smo imali priliku vidjeti dodjelu medalja na Medal Plaza i posjetiti hrvatsku kuću i press centar u Sestriereu. Ondje smo se upoznali s našim skeletoncem Nikolom Nimac, vaterpolistom Dubravkom Šimenc i članovima Hrvatskog olimpijskog odbora. Sve u svemu, bilo je to zaista nezaboravnih sedam dana, a jedna posebna uspomena koje će nam ostati u sjećanju je kombinacijski slalom gdje smo navijali i bodrili našu Janicu», rekla je za noviLipik.com Nikolina Iličić.

Postavljeno 27.02.2006. by Dejan Iličić
Broj otvaranja:4551
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.