TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
U Pleternici održano županijsko natjecanje ''Lidrano''
Pleternička osnovana škola fra Kaje Adžića jučer je bila domaćin županijske završnice LIDRANA, smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola na kojoj su nastupila ukupno 132 učenika sa 40 mentora. Nakon predstavljanja svojih radova stručnim povjerenstvima, ona su pak imala tešku zadaću odabrati najbolje koji su predloženi da predstavljaju Požešku županiju na državnom natjecanju što se od 20. do 26. travnja održava u Dubrovniku.

Tako su u literarnom stvaralaštvu kod osnovnih škola predloženi Mihaela Vinković, 4. razred - fra Kaje Adžića Pleternica, Hana Mašović, učenica 8. razreda Kempfove škole te zbirka literarnih radova Cesarićeve škole iz Požege.

U kategoriji srednjih škola najuspješnije radove su imali Jure Soldo, 2. b razred požeške Gimnazije te Maja Čevapović maturantica Obrtničke škole. Nabolje novinarske tekstove po izboru povjerenstva kod osnovnih škola imale su Ivona Krutak, iz osnovne škole Braće Radić iz Pakraca te Anica Sabljić iz Kempfove škole, dok je kod srednjoškolaca u konkurenciji Merien Pranjić iz Poljoprivredne škole.

Najuspješniji školski listovi su Kap učenika pleterničke osnovne škole te kod srednjoškolaca Gim 1699 učenika Gimnazije te Pot Press učenika Poljoprivredne škole. U dramskom izrazu najuspješniji su bili monolozi Ramone Slobođan iz Pleternice te Gabriele Čuljak iz Jakšića te učenici 4. razreda škole Zdenko Turković iz Kutjeva za svoj grupni scenski prikaz. Kod srednjih škola to su Marijana Matoković iz Gimnazije te njezine školske kolege za svoj skupni scensko-dramski izraz.

 

Izvor: rva.hr

Postavljeno 06.03.2008. by TAKOmedia
Broj otvaranja:3788
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.