TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Prva skupna izložba naših građana
Povodom Dana planeta Zemlje i obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u Muzeju grada Pakraca 22. travnja otvorena je izložba fotografija na temu kulturne i prirodne baštine našeg kraja.

Foto: Željko Gašparović
Izložba nosi naziv „Dva grada – dva srodna stabla u jednom vrtu“, a simboličnim rukovanjem otvorili su je gradonačelnici Davor Huška i Antun Haramija koji su tom prigodom podsjetili na brojne zajedničke projekte oba grada i brigu o zaštiti okoliša.

Foto: Željko Gašparović
Izložbu fotografija zajednički su organizirali Udruga „Lijepa naša“, Muzej grada Pakraca i Turistička zajednica Grada Pakraca, a financijski ju je potpomoglo Ministarstvo kulture te Gradovi Pakrac i Lipik. Veliki doprinos, kako je prilikom otvaranja izložbe rekla Danijela Balešić zamjenica ravnateljice Muzeja, dali su i građani koji su se javljali s vlastitim fotografijama na prethodno objavljeni natječaj putem internet stranice grada Pakraca ili donoseći fotografije izravno u Muzej.  Organizatori su zadovoljni odazivom jer se javilo ukupno 31 autor koji su većim djelom s područja Lipika i Pakraca, stoga je ovo prvo organizirano skupno izlaganje naših građana. Svi autori fotografija dobili su simboličan poklon na dar; Slavonski banovac i knjižicu s popisom i programom muzejskih ustanova u Hrvatskoj. Motivi na izloženim fotografijama su raznoliki i ukazuju na prirodne ljepote, ali i uništenu kulturnu baštinu koja nas okružuje. Brojni su motivi raznolikih pejzaža; jezera, šume, cvijeća, lipičkog parka, lipicanaca, ali i gradskih panorama, pogleda s Omanovca, te sitnih štukatura na građevinama i detalja vidljivih samo oku pažljivog fotografa.

Izložba je otvorena do 11. svibnja 2009. godine radnim danom od 8 do 15 sati.
Postavljeno 24.04.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:3642
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.