TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Raspisan natječaj za ZRC
Na jučerašnjoj sjednici Vlade RH donesena je odluka o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica ZRC Lipik d.d. pod posebnim uvjetima. O primitku ove, za Lipik odlične i dugo čekane vijesti govori i gradonačelnik Antun Haramija.

Kako se vidi iz priopćenja Vlade i javnog poziva radi se o 28.775 dionica ili 90,14% temeljnog kapitala Društva ZRC Lipik d.d.. Početna cijena prodaje je 1,00 kuna, uz obavezno ispunjavanje uvjeta navedenih u natječaju koji je objavljen u današnjem broju Vjesnika. Rok za podnošenje ponuda je 60 dana od dana objave javnog poziva odnosno do 28. srpnja 2009.

„Konačno nakon dugo vremena počinje rješavanje najvažnijeg investicijskog objekta, a to je ZRC.“ rekao je gradonačelnik Antun Haramija, a na naše pitanje da li ima potencijalnih investitora govori:

„U stalnom smo kontaktu posljednjih mjeseci s potencijalnim konzorcijem iz Kanade na čelu s Hrvatima te jednim konzorcijem iz Austrije. Od Hrvata iz Kanade, koji su prije par mjeseci bili u Lipiku i razgledali prostor ZRC-a, prije nepuna tri dana dobili smo i pismo namjere“.

Ovo je treći po redu natječaj za prodaju ZRC-a s do sad najpovoljnijim uvjetima u odnosu na prethodna dva. On potencijalnim investitorima ostavlja puno veću mogućnost pregovora u odnosu na prethodna dva natječaja gdje su se svi dugovi i obveze morali podmiriti u cijelosti. 

Prenosimo natječaj u cijelosti:


Postavljeno 29.05.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:6912
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
zdravs59@htnet-dsl piše: (31.07. 08:49)
Dragi Darko, djelatnici koji ovih dana kose i uređuju dio parka oko "hotela" i "Jelkinog brijega" su radnici ZRC-a Zdenko Adžijević i Šurkalović uz pomoć Frankovića.Radna grupa kosi partere ispred općine jer su se uknjižili na taj dio i takav je dogovor ZRC-a i grada.Provjeri pa piši!!!nije baš sve na internetu.A što se tiče cvijeća,jel' bi ti sebi u Lipiku zaradio plaću na sadnji cvijeća ?nemoj biti smiješan.
darko piše: (31.07. 08:03)
zdravs, nikad nemaš istinite informacije, ne trudiš ih se ni saznat iako možeš vrlo lako. Evo na primjer, zemljišne knjige su ti javne, čak dostupne i na intetnetu, pa provjeri vlasničko stanje. Ali ako baš nisi toliko bistar da provjeriš, reći cu ti ja, jedan dio parka je od bolnice a drugi od ZRC-a. Vidio sam nekidan da je radna grupa kosila po parku, sva sreća da ima je Stičevićka dopustila. A , što se tiče cvijeća, zašto sadnju nije organizirala Stričevićka, ima zaposlenih 15 djelatnika, koji ništa ne rade jer nemaju šta, mogli su saditi cvijeće pa ga posaditi po svome bajnom parku il prodati gradu. Tako bi imali za plaće, ali staroj teti Stričević nije to plao na pamet,jer ona ima plaću. Uostalom, to cvijeće koje ti spominješ, prije je uzgajao zrc, a sat ti tu petljaš grad.
gavrinjola piše: (30.07. 13:07)
neznam cija je ingerencija park, ali ono je sramota....za uredjenje parka nisu potrebni milioni....uzivanje je proci kroz daruvarski park!!
tomo piše: (30.07. 12:01)
Administratori zašto brišete komentare? Pa pustite ljude da iskažu svoje mišljenje, demokracija je. Bilo je puno gorih komentara za Božića , Haramiju ... pa niste brisali.
G_P piše: (30.07. 11:14)
Unazadila je Lipik od 1995. do 2009. jednako kao što je rat unazadio Lipik od 1991. do 1995. Ništa nije napravila sa zrc-om oko kojega su se trebala vrtiti sva dogadanja u Lipiku.
darko piše: (30.07. 08:53)
Imaš ti tomo pravo, zašto bi učila kad joj je i ovako dobro. Koliko bi tek terabala dobit plaće da zna pisati u wordu i služiti se internetom, pa to ova država nebi mogla ni isplat toliko znanje,sposobnost i nauku.
tomo piše: (30.07. 08:21)
Zašto bi se i trudila da nauči kada plaćica ide i ovako. Lijep radni dan , nema šta , ujutro dođe , naruči kavu , telefonira , jede i polako doma. Sluge oko nje , služe bez plaće.Pa to je život i tko kaže da je Lipik vukojebina i da se ne može tu živjeti?
darko piše: (30.07. 08:01)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
ivko piše: (30.07. 07:29)
Ovako piše na poslovni.hr: Ažurirani popis tvrtki u kojima je objedinjeni državni portfelj veći od 50 posto ukupno broji 85 poduzeća, a desetak od njih već je započeo ili proveo smanjenje plaća menadžmentu. Riječ je o problematičnim tvrtkama koje se redovito obraćaju Hrvatskom fondu za privatizaciju sa zahtjevima za pozajmice za plaće. Kako je Upravni odbor HFP-a već u nekoliko navrata odlučio prekinuti s tom praksom, u travnju je od desetak tvrtki zatraženo da se smanje plaće menadžera na razinu dvije prosječne radničke plaće u konkretnom poduzeću. Tako je, primjerice, plaća predsjedniku Uprave Bizovačkih toplica Željku Čagalju smanjena sa 15.000 na 7600 kuna neto. Jasminki Stričević, direktorici ZRC-a Lipik, čija je privatizacija u tijeku, plaća je pala sa 19.915 na 12.900 kuna neto, dok je Ivanu Klancu predsjedniku Uprave osječke modne kuće Slavonija MK plaća srezana sa 13.000 na 9.000 kuna
bavarija piše: (29.07. 18:03)
Stričevićka je menadžer ZRC-a i naravno da joj nije u interesu da se zrc riješi, namjerno ga koči da se ne proda jer nema takve budale koja bi nju držala na mjestu direktorice,a pogotovo za 20 tisuća kuna i kud bi onda ona ? Možda na zavod za zapošljavanje ili mirovinu, jer nije ni za čuvat nacrtane kokoši. Ovako se fino bogati, spava na poslu ako uopće dođe i puni svoj buđet, pravi dugovanja ZRC-u naravno, mora gospođa imati i vozača (muža) i službeno vozilo itd. Ona je odgovorna za cijelu situaciju ZRC-a, ona je plaćena kao pravi menadžer za posao koji nije obavljala, a zna se koji su poslovi menadžera. Ona nije bila u stanju pregovarati ni sa Vostrijem za vodu, sramota, to je menadžer, ma neka se srami i neka se čuva da ju ogorčeni lipičani ne pojedu u mračnom, zaraslom i nažalost umrlom lipičkom parku. Strićevićka, imaj ZRC na duši kao da se počinila ubojstvo, jer to si i napravila !
Đoni piše: (29.07. 11:31)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
che piše: (29.07. 11:12)
takve prestane bit sramota kad spreme prvi milijun u džep,ima ih u vladi i saboru kolko hoćeš..a ovoj našoj niko ništa nemože,sigurno zna o mutnim poslovima u fondu i svi šute,kao menadžer neradi ništa,radnici bez plaće 3 mjeseca,grad isto neće ništa poduzet,izbori prošli..jbg. taka nam je cijela država pa zašto bi kod nas bilo drugačije
tomo piše: (29.07. 09:17)
Žao mi je Stričevićke , kako će sada živjeti s tom "Crkavicom" ,kaznili je a žena je toliko napravila sa svoj Lipik. Sram ih bilo.
darko piše: (29.07. 08:18)
Što je Stričevićka napravila za Lipik tokom mjesec dana za 20 tisuća kuna ??? Pa to je sramota od onoga tko joj je dao toliku plaću ali i njena jer tu plaću nije opravdala i to već godinana. Da sam na njenom mjestu nebi imao obraza hodati Lipikom, ona je jednim dijelom i uništila ZRC i dat će Bog pa će i odgovatati za svoje postupke.
che piše: (29.07. 07:29)
pa gradonačelnik je obećo, pa nije čovjek takav da bi lago svojim biračima..i sanader je obećo u lipiku da će obnovit zrc, zato je i dao otkaz jel je vidio da od obećanja nema ništa eto šta je pošten čovjek!! a evo malo da vidite kak državni menađeri teško žive http://www.poslovni.hr/121368.aspx
che piše: (28.07. 10:16)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
zdravs59@htnet-dsl piše: (05.07. 18:24)
Pa nije to onda ni puno za ovih 15-tak godina.Samo od ZRC-a su utržili 9 milijuna Eurića,to što se zna.To je lova dovoljna za izgradnju hotela sa 150 kreveta i sa svim pratećim sadržajima , 4 zvijezdice!A što će to nama.
suzana piše: (05.07. 16:42)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/washington-times-sanaderov-hdz-ukrao-je-vise-od-500-milijuna-dolara/440343.aspx
suzana piše: (05.07. 15:46)
sumnjam da je baš 20 ali razlika definitivno postoji :) problem je što ovi ograničenjaci misle da su svi veliki pametni istomišljenici kao i oni i čim se pojavi netko sa drugačijim mišljenjem to shvaćaju jako osobno..i rosto ne mogu vjerovati da to nisam samo ja nego da nas ima još...što mi je nadasve drago:) buba i milan - gledajte i plačite :)
iki piše: (28.06. 19:06)
Ne, iki je iki, a ne suzana... Razlika je u 20 cm...
che piše: (26.06. 18:43)
treba sačekat još mjesec dana pa ćemo vidjet..ali nekak čisto sumnjam da je gradonačelnik sposoban naći kupca za zrc..mislim da je to malo prevelik zalogaj za njega i da je preolako dao to obećanje
mara-bubamara piše: (26.06. 18:25)
Suzana prestala plakat, pa se sad zove iki,ha, ha, ha...i opet ona stara pljuvatorica koja je i bila...
milan piše: (26.06. 18:10)
strpljenja treba . nemože haramija rješit to odjednom . zrc je privatna firma i treba pitat direktorcu dje su plače . haramija je obečo da če rješit prodaju i novog vlasnika zrca . a ne da če radit poso koji treba radit direktorca
iki piše: (26.06. 17:44)
I baš kao slučajno je taj natječaj objavljen dan prije izbora? Izbori prošli, obećanja zaboravljena...
che piše: (26.06. 14:36)
đe je sad haramija da zajamči riješenje zrc-a? izbori prošli,radnici nisu dobili plaće 3 mjeseca,natječaj stoji ko i prvog dana...ko vas jebe šljakeri javim vam se za 4 godine...ccc jebem ti državu i grad
milan piše: (10.06. 14:13)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 15:58)
ovo je moj zadnji post ovdje i molim admina da ga ostavi. zabranili su mi pristup stranici, automatski mi brišu postove...ni sanjala sam da bi ovo moglo dotle dovesti. to mnogo govori. sada se odjavljujem. pozdrav svima i neka vam je glava bistra i srce čisto! pozz
suzana piše: (09.06. 15:48)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 15:42)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 15:36)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
živko piše: (09.06. 13:48)
samo naprijed, takve ne trebamo, možda te željno očekuje bandić, kerum ili možda slovenci, bosanci, amerikanci...
baxzy piše: (09.06. 12:43)
Poštovani, vašim komentarima narušavate integritet ove stranice. Dozvolili smo komentare jer smo željeli pametne prijedloge, kako za nas mlade, samu stranicu, čuti neke ideje za dobrobit Lipika, omogućiti konstruktivnu raspravu i sitna prepucavanja prije izbora, no stranačka prepucavanja nakon što je ta priča iza nas više nećemo dozvoliti. Stoga je obrisano posljednjih par kometara takve vrste. Možete se i dalje buniti i svađati no onda ćemo na štetu svih nas morati ukinuti daljnje komentiranje dok ne nadogradimo sigurnosne mjere stranice. Sa poštovanjem, glavni urednik.
milan piše: (09.06. 12:35)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
živko piše: (09.06. 12:30)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 12:09)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
zdravs59@htnet-dsl piše: (09.06. 11:29)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
milan piše: (09.06. 10:43)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 10:05)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
milan piše: (09.06. 09:47)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
E.T. piše: (09.06. 09:32)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
suzana piše: (09.06. 08:57)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
Daniel piše: (06.06. 01:21)
Za; Suzana i mara-bubamara: A kad bi taj trud koje ste uložile u pisanju ovih prepucavanja i jedna i druga uložile u razvoj Lipika,...
Daniel piše: (06.06. 01:19)
Za; mara-bubamara: Tvoj entuzijazam je za pohvalu, ali shvati da svi koji ne misle isto kao i ti nisu nužno tvoji neprijatelji... A što se tiće čestitaka - a možda su izrečene privatno, a ne ovdje na forumu (hrpi faca koji su neprepoznatljivi iza nick-ova...)?
Daniel piše: (06.06. 01:16)
Ma Suzana tvoje razmišljanje je o.k. ali ja ne kužim što je bilo sporno ili neprihvatljivo u tom pismu?
kiki piše: (05.06. 22:56)
Ma što ti radiš, molim te? Pljuješ po Lipiku, Lipičanima i HDZ-u i to non-stop. Samo visiš na portalu i pišeš sranja, umjesto da nešto poduzmeš po pitanju sebe.
suzana piše: (05.06. 22:12)
čuj mala, neki radimo za život :)
mara-bubamara piše: (04.06. 13:56)
Zar je to sve što imaš za reći ? Inače riječita i nadasve pametna cura.
suzana piše: (04.06. 13:41)
hahahahahahahhahaha haha ha
mara-bubamara piše: (04.06. 12:23)
Suzana, evo prošlo je više od 24 sata od poziva da čestitaš nekome na uspjehu, nisi to učinila, jer ne možeš, ne znaš ili nećeš ili si jednistavno takva osoba koja zna samo kritizirati. A to pokazuje koliko vrijediš. Do sada si imala po 10-tak postova u danu, a sad te nema, da nisi umrla od tuge ??? Mogla si čestitati iz pristojnosti, ali ipak to nebi bilo tvoje pravo pokvareno prljavo lice pa onda i bolje da nisi. Jer onaj koji nešto vrijedi, netreba kritike onih koji niša ne vrijede.
mara-bubamara piše: (03.06. 10:48)
Ajde Suzo, odi na članak o ospjesima lipičkih osnovnoškolaca, pa im daj pohvalu, oni su to stvarno zaslužili, nisu političari...to se nisi sjetila, a ovdje sjediš i iznosiš svoje silne pametne izjave...i baš si mi superička, molit ću Boga i sv. Antu za tebe...
mara-bubamara piše: (03.06. 10:07)
kao ti...
suzana piše: (03.06. 10:02)
hehe, baš kako sam rekla. počni mislit SVOJOM glavom i za par god bit ćeš super.
mara-bubamara piše: (03.06. 09:52)
Draga Suzana, tvoji su postovi krasno napisani, u nijednom nisi nikoga uvrijedila,omalovažila, napala i nikome ništa spustila. Ja ti se ispričavam i nadam se da ćeš mi opristiti sve moje izrečeno, tebi na račun. Nadam se isto tako da ćeš brzo ozdraviti i početi voljeti Lipik.
suzana piše: (03.06. 09:43)
bubamara - vidjela sam dosta tvojih postova na ovoj stranici, ali količina smislenog i pametnog rečenog je nula bodova. namjera svakog tvog posta je nekoga uvrijediti ili nekom nešto spuštati...neznam kako to prolazi glavna tri kriterija postanja. ili si vrlo mlada i netko ti je napunio glavu glupostima ili ti je glava jednostavno prazna. cjenim tvoj entuzijazam i gorljivost koja se nazire u tvojim postovima, ali očito je da ti fali sadržaja...malo znanja o stvarnom stanju stvari, malo znanja iz prošlosti i sposobnost shvaćanja kako nešto danas utječe na nešto sutra, shvaćanje poslijedica. doimaš se poput hrabrog i ornog vojnika koji ni sam nezna za što se točno bori. borba zbog borbe. svajet - informiraj se, ne vjeruj nikome nego sve provjeri sama - dvaput! samo ćeš tako biti sigurna u ono što pričaš/pišeš a i kome možeš vjerovati. sretno!
mara-bubamara piše: (03.06. 07:36)
E Suzo moja, ti si tek prodana duša, a uz to da nekažem i šta još, tako si pametna, u svu problematiku ovoga grada se razumiješ, od staklane, ZRC-a, politike... pa tebe stvarno vrijedi imati za sugrađanku.
zdravs59@htnet-dsl piše: (03.06. 06:35)
Ovo naše područje,PKC-LIPIK je zamišljena zona za okretanje love,mutne vode...još od 1992. kad su donacije i krediti otplivali u Požegu i dalje.Čudno da je nešto i proradilo.
suzana piše: (02.06. 22:47)
bubamara - ja sam ti svoj odgovor dala, a ti meni niti jednom nisi na moje pitanje odgovorila, pa se tako sada ja ne osjećam dužna odgovoriti tebi. zdrav - upravo tako! strani gazda otpočetka samo novce izvlači iz firme - naravno, u suradnji s našim prodanim dušama. sad kad se pipa polako zatvara i on će kao štakor pobjeći s broda koji tone.nema šanse da će isti gazda ponovno pokrenuti lijevana...ili drugi gazda ili će se strojevi prodati posebno da se još malo para izvuče i zbogom staklana. a mi samo prodajmo i dalje. pakrac22 - staklanin najveći proizvod je solarno staklo i to je ono na čemu je firma opstajala do danas.da nije bilo novaca od solarnog stakla ne bi bilo ni autoindustrije jer pogon tehničkih - auostakala radi s 50% i više škarta i nikako nije isplativ. gazdi talijanu je služio samo za pokazvanje i da se može hvaliti da radi za Bentley jer su njegovi talijani totalno nesposobni. kriza je jer europske zemlje više građanima ne financiraju projekte sa solarnim pogonima a i zato jer se ovih godina počelo uvoziti puno stakla iz kine.a ugovor...farsa kao i uvijek kad se naše prodaje strancima. milane - kad ćeš shvatiti da nisu svi koji ne vole HDZ automatski HSS-ovci. ima puno drugih stranaka a ima nas koji ne volimo niti jednu. inače, i direktor staklane si je jako dobar s mesićem :) haramija je kupio par mladih dajući im novac iz proračuna za njihove udruge...sad mu oni rade besplatnu reklamu. fuj! kako je netko rekoa, čim ti glava izviri malo iznad odmah ga asimiliraju, nema koga se ne može kupit.
G_P piše: (02.06. 22:40)
Bez uvrede, ja to nisam pitao radi vrijeđanja, i ne dižem tenzije za razliku od nekih na ovom portalu, pitao sam to jer je već prevršena neka mjera blaćenja tog čovjeka, jedno je bilo u kampanji ali i nakon kampanje i dalje blaćenje, što smatram da nije u redu, naspram većine ovdje Božić je ispao gospodin jer je čestitao pobjedniku i tu je kraj priče, bar za neke, a neki su jedva dočekali nastavljat pljuvat čovjeka a u principu glasajući za gosp. Aladrovića glasali su za opciju sa hss-om i Božićem, znači da sami sebi u usta skaču.
kormoran piše: (02.06. 20:16)
Haramija se ne gura gdje mu nije mjesto, ima ekipu mladih ljudi, dostupnih i jednostavnih, a takav je i sam, rasporedio ih je i oni rade za njega. Svaka čast, profilitar će ih i vjerojatno ćemo imati na slijedečin izborima nekog mladog kandidata za gradonačelnika. Kandidirao se samo za gradonačelnika, ostala mjesta je prepustio stranačkim kolegama i to je uredu, da nije prošao danas bi kupio krpice i išao kući, a ovaj krpelj Božić se ne odvaja lako od crnih fotelja, hoće sjedit u svima i ako nemože rezervira si unaprijed mjesto za nedaj bože.
kormoran piše: (02.06. 19:53)
...i vidjer ćete, sad će opet kormorani pojest ribe, ribnjake uhvatit suša... a propala kampanja uspješno izfinancirat ili možda neće ovo zadnje....
kormoran piše: (02.06. 19:47)
Poštovani gospodine G.P. na županijskoj listi HSS je jedan od četiri dijela HDZ-ove koalicije, HDZ-ov KANDIDAT za župana je Marijen Aladrović i vjeruj da im je Božić drag stavili bi ga za zamjenika župana ili sl. Iz razloga što mu je bilo malo eksponiranja kandidirao se za gradonačelnika Lipika, nositelja liste za gradsko vijeće i kandidata za županijsku skupštinu.Tako da mu ništa ne promakne. Pa to je sramota. CHE ( voli HSS )piše da se od ovih starih krvopija nemožeš nikako isplivati, a ovaj vaš krvopija na svakom ćošku, oćeš za gradonačelnika, vijećnika, kandidata za žuapijski skupštinu, svakoj banderi, kontejneru...susjed u Zagrebu, Pirovcu, Brezinama, Lipiku, dioničar u Poloprivredi, Ribnjačarstvu...kud god Božić svud...OD NJEGA SE NEMOŽE ISPLIVAT, pogledaj koliko ima mladih ljudi u svojoj stranci i na listi, svugdje samo gura sebe i samo sebe. Ja Božića dobro poznajem jer sam radio s njim i znam kako igra. Hvala Bogu birači su to prepoznali. Glasao sam za Aladrovića, a da je Božić bio na tome mjestu, vjeruj da bi Cesarik bio bolji i dao bi njemu dao svoj glas bez obzira na stranku.
milan piše: (02.06. 16:56)
na županijskoj listi nije bilo koalicije hdz-hss-hsp . za milana ne glasam . meni ko branitelju to bi bila izdaja domovine . znase zbog čega . na to se više nečemo vračati
ČIKI piše: (02.06. 15:49)
slažem se u potpunosti s mare...!!!!!!milane vi komentirajte i samo naprijed jer mi IDEMO DALJE!!!!!!!!!
mare piše: (02.06. 15:44)
G_P smanji malo tenzije...sjeti se da ima i drugih ljudi na toj listi osim tvog "cijenjenog" MILANA BOŽIĆA...
G_P piše: (02.06. 15:30)
Ajde vi Milane, Maro bubamaro i ostali pljuvači Milana i hss-a recite za koga ste glasali na županijskoj listi? Sigurno za koaliciju hdz, HSS, hsp, hsu... Znači tamo vam Božić jeli kao paše i glasate za njega a sa druge strane pričate sve i svašta protiv njega, što istinu što laži ali bitno da se priča protiv njega nema veze koliko istine ima u tome, pa nije li to licemjerno da onda na županijskoj listi mu date svoj cijenjeni glas?
che piše: (02.06. 14:08)
reala je da nam ni hdz ni hss pomoći nemogu, nema novaca i nema ljudi koji će nešto promijenit ili pokrenut..pokraj ovih starih krvopija niko nemože isplivat a i kad se neko pojavi asimiliraju ga, otpor je uzaludan!
zdravs59@htnet-dsl piše: (02.06. 13:00)
točno Milane,koliko znam dobar dio kolača iz ZRC-a pojeo je Mesićev zet.Zar je Stipa u HDZ-u?Lova je nestala za Račanove vladavine!!!
milan piše: (02.06. 12:55)
seru ga ti hssovci sve u šesnaest . popušili na izborima . sad im je sve krivo . malo će tu laprdati . četri godine dok hdz radi nema ih nigdje . samo se pojave za izbore . pljuju i obečavaju nešto što nikad neče ispunit . hdz je stranka koja probleme rješava . i dalje če ih rješavat . zato ja dajem svoj glasu uvjek njima . hss je bio na vlasti u hrvatskoj od 1999. do 2003. kada su nestali novci za ZRC . 20 miljuna maraka . sada hdz rješava njihove korupcije
zdravs59@htnet-dsl piše: (02.06. 12:52)
ZA PKC 22:koliko ja znam Talijani su pod ugovorom dobili staklanu ali da u roku 4 god.izgrade nove peći i ulože 5 mil.€. Ništa od ulaganja ni 2006 kad nije bilo krize,a naprimali pun k. u upravi.
živko piše: (02.06. 12:49)
A da je Milan Božić i HSS došao na vlasti i riješili problem ZRC-a, dali bi im se to smatralo uspjehom ????
zdravs59@htnet-dsl piše: (02.06. 12:25)
Staklana je prodana na brzinu nakon afere Marić Dragan ,najavili kule i gradove a gle sad!-otkazi pljušte sve u 16.To ti je strani "gazda"!Što sad radi njihova uprava?
mara-bubamara piše: (02.06. 12:11)
Suzana, imaš jako simbolično ime, tako si se nazvala od kad tvoji nisu pobjedili...vjerojatno si sa razlogom Suzana, pa sad od gorčine neznaš šta ćeš, čak si se i razbolila...e joj, joj, nije ta politika vrijedna zdravlja jedne mlade osobe, tako pametne i nadasve vrijedne koja samo želi dobro Lipiku, nezna na koji način ali zna popljuvat one koji se trude nešto napravit. Po neznam koji put te molim da kažeš kako u svojoj glavi imaš složeno rješenje ZRC-a ? Iznesi to javno i ozbiljno, možda te netko posluša.
milan piše: (02.06. 11:54)
svi ste vi najpametniji žeštoki kritičari. a odvas nikakve koristi ni za lipik ni za hrvatsku . Harmija je rekao da će ZRC biti prodan i tako će bit.
suzana piše: (02.06. 11:50)
već sam se poplašila da nitko drugi to ne gleda na ovaj način...hvala bogu nije tako :)
suzana piše: (01.06. 22:51)
podržavam!
che piše: (01.06. 22:46)
KE je ČE..nekoliko mjeseci, ovaj grad trune 15 godina pa šta je onda nekoliko mjeseci. nemam ja ništa protiv haramije ni božića, ni hdz-a ni hss-a, nisam tip političar, samo živim u ovom gradu i vidim da se ništa nedogađa, nema perspektive, nevidim kako će se to promijeniti i ljudi koji dođu prvi put u lipik zgražaju se kad vide grad koji izgleda ko što je izgledo 95. i šta će se desiti u iduće 4 godine da se to promjeni?
suzana piše: (01.06. 22:19)
toliko ste navikli da vam netko s... da to vidite na svakom koraku. ozbiljno, znala sam za lika da ima neke veze s ribnjacima ali dalje od toga ništa. do ovih izbora čak nisam ni znala da ovdje ima toliko hs-ovaca. a nije mi ništa ozbiljno, za par dana će proći pa svi možete odahnuti, bolest razmišljanja će proći :)
E.T. piše: (01.06. 22:12)
"za božića sam čula tek ovih dana" - joj kako ga s... Šta si nešto ozbiljnije bolesna tj. ranjena? Posudi papamobil od Božića... :))
suzana piše: (01.06. 22:06)
da se razumijemo, po deseti put danas pišem da nisam niti u jednoj stranci, a svakoko ne hss-u..za božića sam čula tek ovih dana. danas je prvi dan da sam ovdje a vremena imam samo zato jer sam bolesna i u krevetu. hehe, ja žalim sve vas koji razmišljanje i imanje mišljenja nazivate bolešću!
milan piše: (01.06. 21:59)
ne kažem da sam pismen . nisam gramatičar . samo volim lipik . volim sve što je novo u njemu . volim svakog lipičana . žao mi je jer je suzana malo skrenulu u razmišljanju . ljubav je zamjenila frustracijama . suzana ništa ne brini . prepusti se ljubavi prema lipiku . ta ljubav rješava sve probleme . volim lipik . ponavljaj to svaki dan 100 puta . ova bolest razmišljanja koju imaš brzo će nestati . odi na misu . pomoli se za lipik za sve nas . voli nas . volit čemo mi tebe
kiki piše: (01.06. 21:58)
Pa ti stvarno nemaš pametnijeg posla...Napravi i ti nešto za ovaj grad pa će ti biti ljepše. Za početak prestani kritizirati i primi se nekog posla. Stvarno pišeš glupost...
suzana piše: (01.06. 21:53)
cijeli dan tu trpim nepismenjake, bit će da mi je pao kriterij glede pravopisa, sorry 8) a vratila sam se jer volim lipik...ali sad shvaćam da sam bila naivna. mislila sam da je u manjem gradu lijepše...kad ono autokracija. ak nisi u hdz-u ne možeš dobit posao, moraš pazit pred kim ćeš iznjeti mišljenje, nemaš neku potporu za započeti svoj posao...teško je ako slijepo ne slijediš većinu...nedaj bože, imaš svoje mišljenje :( u USA ne bih, ali zg dolazi u obzir. tamo je ekipa ipak malo liberalnija.
milan piše: (01.06. 21:43)
naša suzi cjeli dan piše gluposti . radno vrijeme joj je od 7-23 sata . možda ostane večeras prekovremeno . danas ima puno posla .
zdravs59@htnet-dsl piše: (01.06. 21:35)
Ne glavu u torbu,nego glavu gore i u pobjedi i u porazu.zar suzi ništa nisi naučila od repke?Stvarno,zašto si se ti vratila u Lipik kad je ovdje tako loše?Idi u Ameriku tamo cvate demokracija!
suzana piše: (01.06. 21:31)
definiraj "očajna s izborima"?
kiki piše: (01.06. 21:31)
Ajde Suzana, stavi ti svoju glavu u torbu i prije svega nauči pravopis... Samo kritiziraš, očito da drugo ništa i ne znaš. Što si se vratila u Lipik ako ti ništa ne paše?
dudo piše: (01.06. 21:29)
pa draga Suzana zar si toliko očajna s izborima
suzana piše: (01.06. 21:21)
ako je tako, kojim je onda pravom čovijek potpisao papir kojim jamči da će ON "riješiti" to pitanje? tako je ljudi, kupaće i glave u torbe pa na bazen. nemojte previše razmišljati jer ionako ništa ne možete promijeniti.
zdravs59@htnet-dsl piše: (01.06. 18:02)
Suzana zlato mamino,vlasnik ZRC-a je vlada rh,tj.država!Nikakvi Božići,Haramije i slični ne mogu puno učiniti protiv mafije i lopova u Zagrebu.Prepirete se bez razloga,pripremite kupaće pa na bazen.Čuo sam da su cijene malo manje nego lani.
lipičan piše: (01.06. 16:49)
Ti što imaš tri slova i nazivaš se KE! Što je KE? Daj ljudima nekoliko mjeseci pa onda piši. Sramota je da se ljude ne potiče već se samo čeka da se pljuje. Jučer su dobili izbore , još se slavi pusti neka odspavaju, ja sam siguran da će ovaj problem ZRCA riješiti u roku od manje od dvije godine! Kritika trba , ali i prijedlozi- po mogućnosti konstruktivni, a ne samoubilačke anegdote na isprobanu temu!
che piše: (01.06. 16:16)
ovo se sad i spominje zbog izbora i poslje 28. 06. će se zaboravit ali nema veze to je tak kod nas općenito..pravo pitanje je ko će doći i uložit 40.000.000 € u polumrtvi grad koji živne 2-3 dana u godini? bog te mazo nismo se 2 pedlja maknuli od rata i 95. grad je u qurcu već 15 godina ljudi i to jedina istina. i tih kanađana i austrijanaca je bilo ovih godina desetak i svi su vjerovatno pobjegli kad su vidjeli s kakvim banditima imaju posla, plave koverte za kavu i slično...
suzana piše: (01.06. 13:33)
ako svi vode prljave kampanje to ne znači da je to nešto normalno i da je to u redu. izgleda da sva više dopuštamo da nam se mozak ispire. razmislite malo kuda to vodi.
mara-bubamara piše: (01.06. 13:27)
Suzana, dovoljno je da si dala svoj glas Milanu Božiću i već si popušila, kužiš, nije tvoj poštenjačina došao na vlast?! Ma kavo prijeteće/ucjenjivačko pismo ? Pa šta ga nisi odnjela na policiju ako je tako ?? Evo, sad ga čitam i u njemu ne piše ništa loše, investicije bi bile upitne, to je istina, a u ostalom nisi ga morala čitati ako te tako jako uzrujava, pisalo ti je gore od koga je pa si ga mogla baciti u smeće.Pogledaj malo oko sebe kako se vode kampanje. Građani Lipika su prepoznali dobra dijela Antuna Haramije i zato su mu dali povjerenje da ovaj grad vodi još 4 godine, što se nebi moglo postići nikakvim kako ti kažeš prijetećim/ucijenjivačkim pismima.
suzana piše: (01.06. 13:24)
gdje je nestao bubamarin post?
suzana piše: (01.06. 13:23)
kako ne kad je postigao :) uostalom, u nedostatku adekvatnih kandidata ja svoj listić križam pa je tako bilo i sada. nego, zašto bi te investicije bile upitne i novac iz proračuna ako je HDZ-u na prvom mjestu dobrobit svih građana a ne samo HDZ-ovaca? pojasni molim te?
suzana piše: (01.06. 13:18)
vjeruj mi, osjećaj je obostran :)
milan piše: (01.06. 13:13)
ja sam 91. ostavio lokvu krvi iza sebe dok sam branijo ovaj grad . ja imam pravo reči što god želim . sram te i sid bilo napadati jednog branitelja . napadaš lipik . napadaš branitelje . lipik se treba sramiti takvih građana . ja te se sramim
suzana piše: (01.06. 13:06)
iz zg-a sam se vratila prije tri godine...a ti si nešto gadno zabrijao. radim ovdje i plaćam porez zato mi i jest krivo. nikada se ne sramim reći ono što ne valja, pa tako ni sad. naime, u ovoj (kvazi)demokraciji imam pravo reći što hoću...kao na kraju krajeva i ti. samo što ja iza svojih riječi mogu stati a za tebe sumnjam.
milan piše: (01.06. 13:00)
ti se samo spuštaj gdje hočeš sram te bilo što imaš snage tu pisati protiv lipika . i svega što se u lipiku napravilo . protiv mladih i našeg gradonačelnika . što god sad rekla sve se vidi tko si i što si. ti si rušitelj lipika . sve bi samo rušio . a sam nikad ništa nisi napravio za lipik . nikad ništa . dok je takvih ko ti što se vucaju po zagrebu . onda doalze tu pametovati u lipik. pričati o zrcu a pojma nemate. mali od znamo koga, ne vračaj se vamo, lipik takve rušitelje ne treba . u lipiku žive pravi ljudi . radnici i ratnici za svoj grad svakodnevno . tako će zauvijek ostati .
suzana piše: (01.06. 12:49)
ispričavam se, očito sam te krivo procijenila. na ovaj nivo neinteligentne komunikacije neću se spuštati. rekla sam što mislim, uspjelo mi je da mi se post ne obriše a i to je izgleda uspjeh ovdje kada napišeš nešto protiv HDZ-a. a bacati ovakve fraze o 91. samo ruši dostojanstvo cijele priče o ratu koji i mene boli, kao i sve nakon njega, ali shvaćam da dok god je ta tema polazište cilj je osuđen na propast.
milan piše: (01.06. 12:34)
opet pljuješ . reci što si napravila za lipik . ikad u svom životu . samo pljuvanje po onima koji za lipik rade . samo vidim da si ti ogorčena svojim životom . u kojem nisi nikad ništa za lipik napravila . i sad pljuješ po ljudima koji su se borili 91. za lipik . ljudima kojisu bili ranjavani za domovinu i lipik . koji su za lipik ratovali . koji ga obnavljaju poslije rata . koji rade noć i dan za lipik . pljuješ po mladima . pljuješ po gradonačelniku . pljuješ po 1600 glasača koji su dali haramiji glas . glasači vide tko radi tko je bio branitelj . sram te i stid bilo . bog sve vvidi i bog će ti sve platiti . živjela domovina hrvatska i živjeo lipik
suzana piše: (01.06. 12:26)
očito je riječ "riješavanje" postala sinonim za mnogo drugih riječi - kojih se moj inteligentni, elokventni, sveprisutni i sveznajući sugovornik nikako ne može sjetiti. još uvijek bez komentara na pismo? hmm, očito boli što pojedinci imaju dovoljno komprehensivne sposobnosti shvatiti što to točno jest, što znači i u što vodi. naime, neukim je masama lako vladati..a to su one mase koje padaju na ovakve nasilničke trikove i glasaju za znamo već koga.
milan piše: (01.06. 12:15)
bila si glavna pljuvačica po svemu cijelo vrijeme . sad i dalje pljuješ . uvjek češ pljuvati uvjek si pljuvala . sve ostalo je laž . nikad ništa nisi napravila za lipik . samo ogovaranja i pljuvanja . pokaži se djelima . pokaži što si napravila za lipik . pokaži nešto konkretno . pljuješ tu po ljudima koji rješavaju stvari . sram te i stid bilo
suzana piše: (01.06. 12:06)
ponavljam, do subute nisam ništa pljuvala...dok mi famozno prijatnja-ucjena-laž pismo nije zgadilo način zadobivanja glasova u ovoj našoj maloj sredini. može li vaš komentar na to??? kako rekoh, nisam u nijednoj stranci, nisam imala veze s izborima i dakako ne osjećam da sam "popušila" išta na izborima osim građanskog ponosa.
suzana piše: (01.06. 12:02)
tko "mi"? ja nisam niti u jednoj stranci, samo sam protiv nepravde. i jedini "nasilnici" u ovoj priči su ovi koji su tim načinom i uspjeli pobjediti...usuđujem se reći "vi". a i btw, fulao si temu ovog članka.
mara-bubamara piše: (01.06. 12:01)
To što si ti napisala možeš okvačit mačku na rep, valjaš gluposti, a viziju riješavanja ZRC-a nemaš, ali glavno da pljuješ po svemu što netko napravi. Pljuvali ste po tome što se nije zrc pomaknuo sa mrtve točke tolike godine, sad pljujete po raspisanom natječaju, pa dragi moji kontraši, pokazalo se jučer kome ljudi vjeruju ! I sad eto boli, pa koga nebi bolilo, toliko truda uložili, a tako popušili.
milan piše: (01.06. 11:44)
suzana/suzane jučer poraz jako boli . što god napiso i dalje ste gubitnici . tko bi nasilu gore sad je dolje . tako iti
suzana piše: (01.06. 11:33)
možda svim onim novcima koji su od rata naovamo došli u lipik za obnovu ZRC-a a završili u obnovi privatnih kuća tadašnjih dužnosnika...a vidim tu se i neki izgubljeni novci spominju - možda bi i ta svota pomogla. nažalost, kompetencijom naših političara prodaja i raspisivanje natječaja postali su sinonim za riješenja.
mara-bubamara piše: (01.06. 11:25)
Suzana, reci kako bi ti riješila pitanje zrca ? Na koji način bi u Hrvatskoj našla ulagača i pod kojim bi uvjetima raspisala natječaj ?
suzana piše: (01.06. 10:26)
ponavljam post: Koliko sam shvatila, ZRC će se prodati austrijancima ili kanađanima i tako više neće biti ni u lipičkom ni u hrvatskom vlasništvu. Cijena je simbolična 1kn, a čak nema obveze podmirivanja svih dugova (pretpostavljam da će možda sanader otpisati dug državi ili nešto slično). Dakle, stranci će uložiti svoj novac i ako to uspije onda će se to zvati HDZ-ov uspjeh. Hmm, po kojoj to logici? Naime, prodati je lako, pogotovo po ovako povoljnim uvjetima. I to se može zvati „riješenje“ pitanja ZRC-a…ali nekako mislim da građani koji su na kućne adrese dobili prijetnja-ucjena-laž pismo nisu tako nešto imali u vidu. (btw, prije tog pisma haramija mi je čak bio ok ali sad mi se sve zgadilo. Dođe mi da to pismo i opis principa, načina, okolnosti i svrhe pošaljem sudu za ljudska prava u stassbouru jer čitam ga već par dana i još ne mogu pojmiti koji je to točno vid demokracije? To je kao ono za što se bori već 20tak godina.) Naime, čovjek je nešto jamčio svojim popisom. Znači li to da ga se za 4 godine ukoliko to ne ispuni slobodno može tužiti? Dokazi postoje. Da li je istina ono što se može iščitati iz pisma – da se iz državnog proračuna koji odlučuje HDZ više novca izdaje za one gradove i županije u kojima vlada HDZ? Opet, je li to ta demokracija? Ili možda autokracija? Neznam samo kako objasniti činjenicu da su u hrvatskoj najuspješnije i najrazvijenije županije u kojima nije bilo HDZ-a, npr. Istarska, Varaždinska itd.
suzana piše: (01.06. 09:58)
ok, molim pojašnjenje koje sam to pravilo prekršila? nisam koristila velika slova, nisam psovala nisam nikoga vrijeđala. možda sam nešto nepovoljno napisala? ali bilo je i korisno i istinito i dobronamjerno.
suzana piše: (01.06. 09:10)
Komentar obrisan od strane administratora zbog nepoštivanja pravila komentiranja
che piše: (31.05. 16:34)
he,he..sanader je zadnju kampanju započeo u lipiku i prva mu je bila da će u idućem mandatu obnovit ZRC. sad haramija obećava da će za njegovog mandata bit obnovljen ZRC. ja se pitam ko će uložit 40 milja eura a prije par godina je nestalo 20 milja i ništa se nezna a fond za privatizaciju banda lopovska. meni to smrdi, ali možda je to samo meni?
gospodarstvenik piše: (29.05. 17:23)
Ovo je pravi potez za ZRC.Neka se je pokrenulo.Nadam se da će ga netko pametan kupiti!!!
miško piše: (29.05. 15:46)
Ja čuo da je ZRC već kupio Mile.
pastuh piše: (29.05. 14:39)
Konačno da je i stranka i visoka politika stala iza Haramije i lipičkog vodstva. Ljudi se stvarno trude, a evo i Zagreb je to prepoznao!ZRC ĆE SE OBNOVITI-KONAČNO!!!!!
G_P piše: (29.05. 13:33)
N A P O K O N ! ! !
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.