TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Prvi nastup HCK - Državne ergele Lipik na prvenstvu prošao zapaženo
Od 26. do 28. lipnja u Čepinu je održano Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u vožnji dvoprega 2009. na kojem je po prvi put nastupio i Hrvatski centar za konjogojstvo – Državna ergela Lipik i pri tom ostvarila zapažene rezultate.

Predstavnici HCK-DEL, Marijan Stubičan i Franjo Vizner, u vožnji preciznosti
Natjecanje se odvijalo u tri discipline: dresurna vožnja, precizna vožnja i maraton, a u sve tri nastupili su i predstavnici HCK – Državne ergele Lipik. Ovo je po prvi put nakon povratka konja u ergelu Lipik da se sudjeluje u jednom takvom natjecanju. Kao vozač HCK-DEL  predstavljao je Marijan Stubičan, inače voditelj obuke i treninga na Državnoj ergeli Lipik, a kao njegov suvozač nastupio je Franjo Vizner, jahač/vozač i mlada uzdanica Državne ergele Lipik. Nastupili su s kobilama 52 Krabbe X i 18 Batosta VI, koje su u najmu u Državnoj ergeli Lipik baš u svrhu športa i natjecanja.

Rezultati su bili zaista izvanredni, s obzirom da je riječ o prvom sudjelovanju HCK-DEL na nekom natjecanju. U dresurnoj vožnji osvojeno je treće mjesto za koje je HCK-DEL bio dodijeljen i pehar. U preciznoj vožnji osvojeno je šesto mjesto, a u maratonu su predstavnici HCK-DEL, nažalost, bili diskvalificirani zbog  promašaja jedne zapreke, ali su do isključenja ostvarili jako dobro prolazno vrijeme.

Predstavnici HCK-DEL, Marijan Stubičan i Franjo Vizner, maraton
Važno je spomenuti da su kobile koje su vukle fijaker došle na Državnu ergelu Lipik na trening tek mjesec dana prije natjecanja te da su se pripreme za natjecanje odvijale vrlo kratko i u minimalnim uvjetima, prema tome ostvareni rezultati zaista jesu izvanredni. S vremenom se, dakako, očekuju još bolji rezultati i već se započelo sa pripremama za sljedeće natjecanje. Svi u HCK-DEL nadaju se da će naši predstavnici biti spremni za međunarodno prvenstvo dogodine.

Otvorenom prvenstvu RH u vožnji dvoprega prisustvovali su, osim vozača i suvozača, i ravnatelj HCK-DEL mr.sc. Mato Čačić, dipl.ing i upravitelj Državne ergele Lipik, Damir Jakšić, dipl.ing. Prema njihovim riječima, obojica su bili vrlo zadovoljni postignutim rezultatom.
Postavljeno 02.07.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:5654
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.