TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Fešta u Lipiku: 'Izbacit ćemo Hajduk, samo neka Mamić pošalje 'vitamine'!
U Sportskim novostima osvanuo je danas članak o NK Lipiku i utakmici protiv splitskog Hajduka. Cijeli članak pročitajte u nastavku

Zvijezda TAKOdobrog lista Nina Straga bila je zanimljiva i fotoaparatu Sportskih novosti

ČLANAK IZ SPORTSKIH NOVOSTI - 21.09.2009. 

U Lipiku je opsadno stanje. Lipičani poduzimaju sve živo kako bi se Splićani osjećali što ugodnije. Dolazak Bijelih potaknuo je mnogošto u ovome malom i prekrasnom gradiću

Hajduk u srijedu dolazi u Lipik!

U Lipiku je stoga 'opsadno stanje’. Lipičani poduzimaju sve živo kako bi se Splićani osjećali što ugodnije. Dolazak Bijelih potaknuo je mnogošto u ovome malom i prekrasnom gradiću. Zemljani radovi na zapadnome dijelu lipičkoga stadiončića stvorili su pet redova. Očišćen okoliš. Sve što se događa jasno daje do znanja kako bi Hajduk i Dinamo trebali svaki tjedan doći u neki manji hrvatski gradić.

Što čeka Bijele u Lipiku?
Bijele će dočekati 2.500 gledatelja. Upravo toliko Lipik ima stanovnika.
Travnjak je solidan. Zalijeva se svaki dan, a valja svaki drugi. Svlačionice su pristojne. Splićane će dočekati i široko lipičko srce. Koje će štovati Bijele, a podržavati svoje.
No, sada pozor:

- Mi ćemo učiniti sve kako bismo Splićanima barem malo zagorčili život - veli predsjednik kluba Mladen Nagy.
Postoji i dodatna verzija, koju pričaju lipički fanovi:
- Ako Zdravko Mamić pošalje malo 'vitamina’, mi ćemo pobijediti Hajduk. A potom ćemo se moliti da nam ždrijeb dodijeli Dinamo, kojemu ćemo, kao pravi dinamovci, pustiti.


Lipik je prošle sezone igrao u četvrtoj ligi. Plasirao se u treću. Sada nakon šest kola ima pet pobjeda i jedan remi i vodeći je na trećeligaškome istoku. Pritom, na znanje i ravnanje Hajduku, treba osobito naglasiti:
Lipik od studenoga 2008. nije izgubio niti jednu utakmicu!
Premda stoji odlično, prvo mjesto u Trećoj ligi za Lipik nije 'mora se’.
- Nas ne zanima Druga liga. Mi jednostavno nemamo moći za tako visoki rang natjecanja. Ali, volimo pobijediti - kaže Mladen Nagy.
Što ako vam se dogodi Druga liga?
- Tada ćemo razmisliti.
Što Lipik, ovakav kakav jest, može očekivati u dvoboju s Hajdukom?
- A što bismo mogli očekivati? Nama je važna bila Croatia iz Slavonskoga Broda. Dvoboj s Hajdukom samo je jedan slatki doživljaj šesnaestine finala Hrvatskoga kupa. Hajduk je velik, prevelik da bismo snivali trijumfalne snove. Međutim, ako se momčad ne preplaši i ako odigra punim srcem, mi bismo mogli Splićane natjerati na pojačani napor - naglašava Krešo Poletti, igrač i trener Lipičana, koji je Prvu ligu osjetio u Hrvatskom dragovoljcu, Čakovcu i Kamenu Ingradu.

U Lipiku nema novca. Svi igrači ili rade ili se školuju. U momčadi ima i sedamnaestogodišnjaka. Igrači dobivaju nešto što bi se moglo zvati hranarinom i pokrivanjem putnih troškova. Najbolje plaćeni igrač prima 3.000 kuna. Taj trošak ne pokriva grad, već sponzori. Kojih ima i koji imaju. Što je naglasio i jedan Cayenne koji smo uočili pred igralištem.
Lipičani obožavaju nogomet.
- Premalo je, nažalost, poznato da je naš grad bio najrazrušeniji u Domovinskom ratu. Čak 80% grada bilo je u ruševinama. Lipik je prvi grad koji je, 6. prosinca 1991, bio oslobođen. Eh, sada dolazi zanimljivost. Kad su se ljudi vratili, jedna od njihovih prvih zamolbi bila je da se obnovi nogometno igralište. Kako bi djeca imala zabavu - kaže gradonačelnik Antun Haramija, Međimurac koji je pustio duboko korijenje u Lipiku.
Koja je vaša najveća želja? Pobijediti Hajduk?
- Ne, nikako. Naša je najveća želja - što više djece u Lipiku. Djece nam nedostaje, a djeca su jedina koja jamče budućnost. Dakako, i nogometnu - otpovrnuo je Haramija.

Sagradili 'kavez' za Torcidu!?

Pripremajući se za dvoboj s Hajdukom, Lipičani su razmišljali i o Hajdukovim navijačima. Kako bi ih izdvojili, za ovu su prigodu sagradili 'kavez’ na sjeveroistočnom dijelu igrališta. U 'kavez’ može stati stotinjak navijača. Lipičani više torcidaša ne očekuju.

Izvor: sportske-novosti.hr


Novi Lipički semafor postao je poznat diljem domovine

Postavljeno 21.09.2009. by Dejan Iličić
Broj otvaranja:5432
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
ivica pavlovic piše: (23.09. 08:46)
Danas dobivamo hajduk 100 posto.Vidje ce te.Dođite i sami se uvjerite.AJMO LIPIK!!!!
benny piše: (22.09. 16:50)
jedva čekam tu utakmicu... bit će u najmanju ruku odlično :)
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.