TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Dan Grada Lipika
LIPIK - Sveanom sv. koncelebriranom misom, koju je u nedjelju, u prepunoj lipikoj upnoj crkvi, predvodio poeeki biskup monsinjor doktor Antun kvorevi, zavreno je ovogodinje obiljeavanje Dana Grada Lipika i blagdana sv. Franje Asikog, nebeskog zatitnika Grada.

Gradonaelnik Antun Haramija uruuje priznanje Jaroslavu Vozabu
Na sveanoj sjednici, koja je odrana dan ranije u multikulturalnom centru, gradonaelnik Antun Haramija i predsjednik Gradskog vijea Ivan Molnar, uruili su nagrade Grada ovogodšnjim laureatima, meu kojima su po prvi puta bili i  gradski vijenici koji su doprinos razvoju grada dali kroz tri i više vijenikih mandata.

Nakon to je izmeu dvije fiijade izabran za predsjednika Gradskog vijea, pregaa Ivana Molnara je 'evoluirala'. Ipak, drago nam je da se nije potpuno uozbiljila...
Ovogodišnje Nagrade Grada Lipika dobili su: Mirjana Cahun za doprinos u Domovinskom ratu, Jaroslav Vozab za uspjehe na polju društvenog rada, Nogometni klub Lipik za iznimne pestignute rezultate na sportskom polju i okupljanju mladih, te Hrvatske šume - šumarija Lipik za ouvanje prirodnog okoliša i doprinos razvoju grada.

Za tri i više mandata u Gradskom vijeu, Nagrade su dobili uro Straga, Martin Kovai, Josip Prhal i Vinko Kasana.

estitke Lipianima povodom Dana Grada uputili su Jadranka Kosor, predsjednica Vlade i roena Lipianka, potpredsjednica Vlade ura Adleši, ministri Gordan Jandrokovi, Damir Bajs, Petar obankovi, Roman Sopek, veleposlanik Republike Slovake u Hrvatskoj, te naelnici i gradonaelnici susjednih gradova i opina. 

Obraajui se gostima, meu kojima su bili Ferdinad Troha, doupan, saborski zastupnici i i gradonaelnici Pakraca i Pleternice Davor Huška i Franjo Luci, te Nikola Hajdi, naelnik prijateljske opine Mljet Ivan Molnar je istaknu zajedništvo u gradskom vijeu na projektima koji su od intersa za sve stanovnike grada, ali i na još uvijek prisutnu potrebu da drava pomae ovom ratnom stradalniku.

Gradonaelnik Haramija je podsjetio da Lipik uz dana u dan poprima sve ljepšu sliku, da je veliki dobitak za grad dolazk Hrvatskog centra za gonjogojstvo dravne ergele Lipik, te da je vrlo znaajana aktivnost  mladih za sveukupan ivot i razvoj Lipika.

Davor Huška  se pohvalno izrazio o suradnji Pakraca i Lipika, o zajednikim projektima, ali i suradnji na mnogim poljima, jer to su dva  grada sa slinim sudbinama pa i injenicom da Lipiani rade u Pakracu,  Pakraani u Lipiku, ali i da mladi Pakraca sudjeluju u radu mladih Lipika. "Vaši uspjesi su i naši, a da zajednmo moemo mnogo toga napraviti dokazali smo više puta", rekao je Huška.

Franjo Luci je, govorei kao saborski zastupnik najavio projekte u kojima e drava pomoi Lipiku.

Doupan Troha je, pozivajui se na prošlost Lipika, rekao da je "Lipik šarmer s pokriem", izrekavši uvjerenje da e se, bez obzira na sve teškoe, i vratiti tamo gdje je nekada bio, izrekavši zadovoljstvo napretkom Lipika i obeao pomo i suradnju nove upanijske vlasti na svim projektima.  

Dan grada je obiljeen s više kultutnih, sportskih i zabavnih manifestacija u kojima je sudjelovao i velik broj graana, posebno na gradskom trgu ispred trnice gdje je odrana tradicionalna fišijada, prezentacija proizvoda prirode, te uz riblji paprikaš, girice i tamburaše, puka veselica.

Svoje sitnice imala je i Udruga Latica, a graani su kupnjom raznih ukrasa mogli pomoi rad ove udruge.
JAROSLAV VOZAB

Ponosan sam na ovo priznanje Grada Lipika koje je priznanje ne samo meni nego i svim udrugama u kojima radim, ali i svim s kojima sam radio i radim i danas.
To su godine i godine rada, vie od 40, u ekoj Besedi, Gradskom pjevakom zboru, zatim u Nogometnom savezu Pakrac i Zboru nogometnih sudaca. Tijekom svih tih godina potroio sam mnogo slobodnog vremena i zato ovo priznanje pripada i mojoj obitelji, a prvenstveno supruzi koja me je podravala u svemu.

najjai fish majstori ovogodinje fiijade...
Postavljeno 06.10.2009. by Duko Kliček
Broj otvaranja:4048
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Bleky piše: (07.10. 00:00)
Sve vrvi i buja u Lipiku od ivota?! Mladi-obrazovani,poteni i eljni rada su napustili grad ili e ga napustiti. I dalje partija(ha de ze ) vodi u provaliju grad, a sad i "maskota" od Molnara se pridruila. Kakva prevara, ali USKOK stie uskoro! Nema Vam pomoi :(
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.