TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Uspješan prvi sajam ''Ruralni razvoj kroz poljoprivredu i turizam''
Prvi sajam "Ruralni razvoj kroz poljoprivredu i turizam-Pakrac 2009.", koji je 14. i 15. studenoga okupio u Pakracu čak 64 izlagača iz 11 županija, uspio je po mnogo čemu iznad svih očekivanja.

Najbolji štand na sajmu - HCK i Grad Lipik
Među izlagačima su bili Parkovi prirode Papuk i Lonjsko polje, pčelari, voćari, vinari, suvenirnice, proizvođači kupinovog vina i sira, košara i papuča, razni obrti, uzgajivači konja, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, razne udruge, poljoprivredne zadruge kao i mnogi drugi i to je razlog da je bilo dosta posjetitelja, među kojima i iz Pakracu susjednih općina, gradova i županija.

Posebno atraktivan je bio izložbeni prostor Udruge žena iz Prekopakre koji su postavili i predstavili tradicijsku šokačku kuću, ali i iznenađujuće brojna ponuda domaćih sudionika.

Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac i Zvonimir Miler, predsjednik Turističke zajednice Pakrac, nositelji projekta, iskali su zadovoljstvo odazivom, kvalitetom i raznovrsnošću ponude, te su najavili, uz otklanjanje sitnih propusta, što je za prvu ovako veliku organizaciju i normalno, i drugi sajam naredne godine u još boljem izdanju.

Prilikom svečanog otvaranja sajma svim sudionicima su zahvalili na dolasku gradonačelnici Pakraca i Lipika Davor Huška i Antun Haramija, izrazivši nadu da će doći i do godine, odnosno, da će sajam postati tradicionalan. Gradonačelnik Huška je rekao kako je ovakav skup prilika da se mali poduzetnici, udruge i drugi subjekti zbliže i razmijene iskustva, a na lokalnoj razini to je potvrda dobro odrađenih zajedničkih poslova koje vode gradska uprava, Poduzetnički centar Pakrac, ali i Turistička zajednica kojima je cilj uvezivanje različitih programa u jedinstvenu ponudu ovog kraja. Gradonačelnik Lipika Haramija je rekao da je ovaj naš prostor slabo naseljen, gospodarski neiskorišten i ekološki sačuvan pa kao takav, uz niz drugih prednosti pruža šansu poduzetnicima. I dožupan Ferdinand Troha je rekao kako županija ima šansu za razvoj upravo kroz turizam i poljoprivredu.


Otvarajući sajam, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede,ribarstva i ruralnog razvoja, gospodin Srećko Selanec je sudionike sajma pozdravio u ime ministra Petra Čobankovića, te rekao kako kontinentalni turizam ima mnoštvo sadržaja koji mogu biti značajni u turističkoj ponudi.

Inače, organizatori sajma su Poduzetnički centar Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Gradovi Pakrac i Lipik, Hrvatska gospodarska komora i županija Požeško-slavonska.

Sajam je otvoren povorkom kočija i oldtajmera automobila i motora ulicama Pakraca, a nastavljen kulturno-zabavnim programom. Stručni dio Sajma pripao je Okruglom stolu na temu "Autohtoni proizvodi u funkciji turizma", na kojem su govorili predstavnici  Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te prof.dr.sc. Dragan Kovačević sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka.

Izvor: Duško Kliček, www.pakrac.hr Postavljeno 21.11.2009. by Dejan Iličić
Broj otvaranja:3668
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.