TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Novi pokušaj prodaje ZRC-a Lipik - Izvješće sa sjednice Upravnog odbora HFP-a
Zdravstveno rekreacijski centar (ZRC) Lipik ove će se godine po treći put pokušati prodati pod posebnim uvjetima, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na sjednici kojoj je po prvi put nazočio i novi ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Nakon što je propao prethodni pokušaj prodaje ZRC-a jer jedinoj pristigloj ponudi bila priložena bankarska garancija, Ministarstvu turizma javila su se još dva potencijalna kupca ZRC-a, jedan iz Hrvatske i jedan iz inozemstva, kazao je za Banku ministar turizma Damir Bajs, koji se nada da bi ovoga puta moglo biti više ponuda jer su neki uvjeti natječaja ponešto modificirani.
 
Ukupno 90,14 posto ZRC-a Lipik čije su obveze krajem rujna iznosile  367,66 milijuna kuna ponovo se prodaje za jednu kunu. No, osim što potencijalni kupac mora imati relevantne reference u zdravstvenom turizmu, te mora biti spreman uložiti 50 milijuna eura u ZRC, treba  priložiti petogodišnji poslovni plan i plan restrukturiranja društva koji treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, jer će obveze prema državnim vjerovnicima koje investitor neće biti spreman podmiriti postati državne potpore. Riječ je tu o protestiranim jamstvima za kredite njemačke KfW banke i HBOR-a, koje već godinama otplaćuje država. Također, neplaćeni PDV koji je investitor spreman podmiriti moći će koristiti kao pretporez. Ulagač se također treba izjasniti koliko je nedospjelih obveza spreman podmiriti, te priložiti bankovno jamstvo. Također se treba odreći zahtjeva za obeštećenje po osnovi ratnih šteta, te šteta proizišlih iz ugovora o kreditu s KfW-om.
 
Ministar Bajs je kazao kako je najveća vrijednost ZRC-a Lipik dugogodišnja tradicija u zdravstvenom turizmu, te podsjetio da je ondje prije rata radilo 182 ljudi, a danas ih je samo 22.

Postavljeno 02.12.2009. by N.M.
Broj otvaranja:3466
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
kloki piše: (06.12. 10:27)
Al u rupi ima rogana i dvije babuške!! Kakve to mogućnosti nudi za ribolovno-kupališno-zdravstveni turizam! Možeš pecat, moš' se kupat, a možemo im prodat priču da je i blato u bari ljekovito...
zdravs59@htnet-dsl piše: (04.12. 20:23)
ČEKA SE PIJANI ŠEIK DA ISPUNI UVIJETE NATJEČAJA.50 MILIONA + DUGOVI ZA RUPU U PARKU!???
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.