TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Novi konji dolaze u Lipik
Dana 16. prosinca 2009. godine (srijeda) u 10.00 sati u prostoru Dravne ergele Lipik odrati e se slubena primopredaja grla meimurskog konja (Eko, Etno i Dukatica) od strane sponzora Hrvatske lutrije d.o.o., Dukata d.d. i Hrvatskog farmera d.d.

HRVATSKI CENTAR ZA KONJOGOJSTVO – DRAVNA ERGELA LIPIK - PRIOPENJE ZA MEDIJE

Hrvatski centar za konjogojstvo – Dravna ergela Lipik (HCK) kao krovna ustanova konjogojstva na nacionalnoj razini brine o svim poslovima koji se tiu napretka hrvatskog konjogojstva, a jedan od zadataka je i briga o ouvanju naših izvornih pasmina konja i magaraca.

Upravo u tom pogledu HCK je krenuo sa aktivnostima u spašavanju hrvatske kritino ugroene pasmine meimurski konj. Prema podacima danas postoji 41 ivue grlo. Sukladno aktivnostima,  pokrenut je i znanstveni projekt pod nazivom „Ouvanje i unapreenje uzgoja meimurskog konja“ sa više znanstvenih i dravnih institucija.

Na inicijativu Hrvatskog farmera d.d. u okviru Meunarodnog sajma „Eko-etno Hrvatska 2009.“ odranog u listopadu o.g., pokrenuta je i velika akcija za ouvanje Meimurskog konja koji kao izvorna pasmina predstavlja tradicijsku hrvatsku baštinu što je uslijedilo velikom medijskom aktivnošu po pitanju promidbe ove izvorne pasmine. U okviru iste te akcije od strane Hrvatske lutrije d.o.o., Dukata d.d. i Hrvatskog farmera d.d. donirana su sredstva za nabavku prvih matinih grla za formiranje nukleus stada te kupljena tri konja- dva muška drebeta (Eko i Etno) i jedno ensko drijebe (Dukatica).

Slubenoj primopredaji nazoiti e gradonaelnik Grada Lipika gosp. Antun Haramija, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera mr.sc. Dijana Katica, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskog farmera d.d. Stjepan Cukor, ravnatelj Hrvatskog centra za konjogojstvo-Dravne ergele Lipik Mato ai, predstavnici Hrvatske lutrije d.o.o. i Dukata d.d., a prema najavama oekuje se da e nazoiti i: upan Meimurske upanije gosp. Ivan Perho, upan Poeško-slavonske upanije Marijan Aladrovi, gradonaelnik Grada akovca gosp. Branko Šalamon, dunosnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, predsjednik Upravnog vijea HCK gosp. Krešimir Kuterovac, dipl.ing., predstavnici Udruge uzgajivaa meimurskog konja „Meimurec“ te ostali brojni uzvanici.

Okupljanje e od 09,00 do 09,45 biti u slubenim prostorijama HCK, Baranjska 18, Lipik, a nakon toga u prostoru ergele obaviti e se slubena primopredaja.

Izvor: HRVATSKI CENTAR ZA KONJOGOJSTVO – DRAVNA ERGELA LIPIK

Postavljeno 15.12.2009. by Dejan Ilii
Broj otvaranja:4424
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.