TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
U petak velika proslava naslova prvaka
Gledatelji e nogometae Lipika imati prilike pozdraviti ve 11. lipnja (petak) u 17 sati kada e na Gradskom stadionu u Lipiku biti odigrana revijalna utakmica protiv ekipe navijaa Lipika.

Pobjedom u Prelogu protiv ekipe Mladosti u posljednjem 34. kolu 3. HNL istok, nogometaši «Lipika» osvojili su naslov prvaka lige, a ovo im je trei uzastopni naslov prvaka u tri razliite lige, ime je zaokruena jedna od najuspješnijih sezona u 85-godišnjoj povijesti kluba.

Lipiani su pred kraj prvenstva upali u rezultetsku krizu što je potvrdila i utakmica predposljednjeg 33. kola u kojoj su u Lipiku, protiv našikog NAŠK-a odigrali skromnih 0:0. Ali su zato u Prelogu odigrali šampionski, ne pruivši motiviranim domainima ni najmanje šanse za iznenaenje. Nošeni navijanjem stotinjak navijaa, igrai Lipika su poveli ve u 4. minuti golom Danijela akalia kojem je ovo, zanimljivo, prvi ovosezonski gol. Taktiki mudrom igrom Lipiani su domainu prepustili sredinu terena, ali su zato brzim polukontrama i kontrama stvorili veliki broj prilika. Za konanu potvrdu pobjede pobrinuo se dvostruki strijelac Dario Šimunovi koji je pogodio krajem prvog i poetkom drugog poluvremena. Upravo je Šimunovi do ove utakmice bio veliki «dunik» jer je od ukupno 19 ovosezonskih golova, tek 2 postigao na gostovanjima. Zanimljivo je i to da je Dario Preloanima, iji su vrlo korektni navijai na kraju pljeskom nagradili nogometaše Lipika, u dvije prvenstvene ovosezonske utakmice postigao ak 9 golova. 

«Istina je da smo finiš prvenstva doekali prilino umorni i iscrpljeni što se i vidjelo na našim igrama i rezultatima. Ipak, i kada smo kiksali, uspjevali smo zadrati vodeu poziciju i na njoj doekati posljednjih 90 minuta u kojima smo pokazali koliko vrijedimo. Bili smo najjai kada je bilo najpotrebnije i u Prelogu je pobjedio kolektiv, svi igrai koji su do kraja odradili sve što smo dogovorili u svlaionici. Posebnu zahvalu u ime cijele ekipe upuujem navijaima koji su nam u posljednje vrijeme, kada je bilo najtee, pruili veliku potporu i svojim navijanjem i zajedništvom pomogli nam u ostvarenju ovog velikog uspjeha za jedan tako mali grad kao što je Lipik, s ime se svi zajedno trebamo ponositi», rekao je Krešo Poleti. 

 Usprkos osvojenom naslovu prvaka, Lipik sljedee sezone ipak nee igrati u 2. HNL. Razloga je nekoliko, a sigurno je najvaniji onaj financijski. Prema nekim kalkulacijama trošak 2. HNL kree se izmeu 3 i 4 milijuna kuna što je su ogromna sredstva i za daleko vee i razvijenije sredine nego što je naša. U svakom sluaju ostaje sportsko zadovoljstvo osvojenom titulom, ali i injenica što novi drugoligaš, MV Croatia iz Slavonskog Broda, drugu doginu za redom Lipiku gleda u lea.

Gledatelji e nogometaše Lipika imati prilike pozdraviti ve 11. lipnja (petak) u 17 sati kada e na Gradskom stadionu u Lipiku biti odigrana revijalna utakmica protiv ekipe navijaa Lipika. 


SEZONA LIPIKA U BROJKAMA
99 golova u protivnikim mreama

Lipiani su vodeu poziciju u 3. HNL ove sezone preuzeli nakon utakmica 4. kola koje su odigrane 12. i 13. rujna 2009. godine i prednost nisu ispuštali do kraja.

Na mjestu lidera, raunajui zakljuno s 5. lipnja 2010., proveli su 39 tjedana ili tonije, 264 dana. Lipik je ove sezone imao uvjerljivo najubojitiji napad lige postigavši 91 gol (2,7 golova po utakmici), a s osvojenim 21 bodom, Lipiani su ove sezone i najuspješnija ekipa na gostovanjima. Pribrojimo li ovom uinku i slubene kup utakmice, Lipik je sezonu 2009./10. zakljuio s 99 postignutih golova. Protivnike mree ove sezone je treslo 12 igraa Lipika, a najubojitiji je i ove sezone bio dvojac Milašinovi – Šimunovi. Mario Milašinovi je s 25 postignutih golova trei topnik lige, a Dario Šimunovi je postigao 21 prvenstveni gol te dva gola u kup natjecanjima i to splitskom Hajduku. 
Prema ocjenama koje igraima tijekom sezone dodjeljuju kolege iz Sportskih novosti ova su dva igraa meu deset najbolje ocjenjenih igraa lige, a meu njima je i Jurica Marinkovi (14 golova) što je takoer još jedno priznanje Lipiku.

U dresu Lipika ove su sezone igrali Zlatko Šepovi, Saša i Mario Komljenovi, Robert Šljeri, Valent Milas, Mario Egredija, Hrvoje Ajman, Nikola Zeba, Draen Ladovi, Pero Bradvica, Sreko ulj, Danijel akali, Tomislav Kuilek, Tomislav Balti, Kristijan Golik, Ognjen Kafka, Jurica Marinkovi, Dario Šimunovi, Mario Milašinovi, Danijel Minik, Marijano Majdandi, a uz Antuna Kuileka, ekipu je kao trener – igra vodio Krešo Poleti.
 
Izvori: lipik.hr, facebook.com // Autor: Mario Bara  
Postavljeno 08.06.2010. by TDL
Broj otvaranja:4929
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Vie od igre
21/09/09
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.