TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Pojest ću sve kolačiće...
Mnogi od vas već znaju… a mnogi ipak ne znaju da se u našemu gradu (Lipiku) rade jedinstvene slastice u Hrvatskoj. Naime, radi so o oslikanim keksima koje vrijedno i s maštom oslikava naša sugrađanka Maja Klaić.

Takvi keksi su  u inozemstvu, a posebice u Americi jako popularni i kao slastice i kao pokloni, a kod nas se nitko time još ne bavi službeno. Mogućnosti s keksima su neograničene pa tako Maja radi sve moguće oblike, npr: borići, snjegovići, pahulje – za božić, gusari, gusarski brod, karta i zastava , zatim čarobni štapić, haljinice i tiare  - a sve to za dječje rođendane, pa npr. srca, torte na kat i sl. kekse kao poklon na svadbama. Također je u mogućnosti preslikati na keks logo vaše tvrtke ili osmisliti kolekciju ili komplet keksa samo za vas.

Svi keksi su rađeni s maslacem i okusom podsjećaju na medenjake, a ukrašeni su šećernom glazurom s prehrambenim bojama. S obzirom na minimalnu količinu prehrambene boje i vrlo tanak sloj šećera na keksima, utvrđujemo da su takvi keksi daleko zdraviji od „kupovnih“ slatkiša, te u sebi ne sadrže nikakve dodatne štetne tvari.


Međutim, to nije sve. U ovoj se radionici rade i razne torte s najrazličitijim dekoracijama. Torte su lagane s parfe kremama, voćem, banankama  sl. a ukrašene po vašoj želji te pristupačne cijenama. Rođendani, krstitke, svadbe – za sve postoji adekvatno ukrašena torta. Ovdje možete naručiti i svoje božićne, uskršnje te kolače za svaku prigodu.

Pitate li se možda kako je Maja to sve naučila? Naučila sa sama uz pomoć interneta i s puno vježbanja, jer kako kaže „slastičarstvo“ je skupi sport. Alat je u Hrvatskoj nevjerojatno skup, pa ga Maja naručuje iz Amerike putem E-baya, a isto tako čita i američku literaturu i internetske stranice. Tako možemo zaključiti da je njen rad odmakao od nama poznatih bakica s kolačima, i ovdje se radi o jednom modernom pristupu tom teškom, ali kreativnom poslu. Veselimo se vidjeti kada Maja otvori svoju slastičarnu, a do tada njene radove možemo pratiti na internetu, tj. Facebook-u upišite: "Slatko Manija").

Ako ste zainteresirani i želite kušati Majine proizvode obratiti se na telefon; 098 180 1775 ili mail: MAIL1 ili MAIL2Postavljeno 15.12.2010. by tdl
Broj otvaranja:5404
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
SlatkoManija
01/06/11
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.