TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Huška na čelu povjerenstva, Haramija član!!!
Građane će se po novom pitati i jesu li beskućnici, posjeduju li računalo, imaju li priključak za internet, znaju li se koristiti nekim računalnim programima i mailom

Jaca želi znati kol'ko nas ima? Ma ima nas k'o kineza!!!
Imenovanjem popisnog povjerenstva za gradove Pakrac i Lipik započele su konkretne aktivnosti za popis stanovništva RH koji će se provoditi u travnju ove godine.

Na čelu popisnog povjerenstva je pakrački gradonačelnik Davor Huška, a članovi su lipički gradonačelnik Antun Haramija, Davor Žili (Državna geodetska uprava), Stojanka Štimac (Državni zavod za statistiku) i Tatjana Luksetić (tajništvo Grada Pakraca).
 
Čekaju nas razna zanimljiva i škakljiva pitanja! Jesi li možda gay? 
 
Zadnji popis stanovništva bio je 2001. godine, a građani su tada odgovarali na 42 pitanja. Ta pitanja uključivala su osobne podatke, informacije o stanovanju, prebivalištu u vrijeme rođenja, narodnosti, obrazovanju... U novi popis upisivat će se OIB građana, koji će služiti samo u statističke svrhe. Građani će popisivačima morati odgovoriti i kako putuju na posao ili školu i žive li u istospolnoj zajednici. Uz to građane će se pitati i jesu li beskućnici, posjeduju li računalo, imaju li priključak za internet, znaju li se koristiti nekim računalnim programima i elektroničkom poštom. 
 
POPIS STANOVNIŠTVA 2011. GODINE
Potrebno oko 90 popisivača i kontrolora 

U drugoj polovini veljače zainteresirane osobe za poslove popisivača i kontrolora moći će istaknuti kandidaturu. Način i mjesto prijave bit će određeni naknadno o čemu će zainteresirani moći saznati kroz Zavod za zapošljavanje, lokalne medije i internetske stranice Državnog zavoda za statistiku, priopćila je početkom siječnja ova institucija.

U Zavodu naglašavaju da će prilikom odabira popisivača i kontrolora prednost imati nezaposleni građani s najmanje završenom srednjom stručnom spremom pri čemu će tijekom prve polovine ožujka biti obavljeno testiranje, a krajem ožujka i edukacija. Popisivač je posao, naglašavaju u Zavodu koja zahtjeva cjelodnevni angažman tijekom travnja, uključujući i subotu i nedjelju, a predviđaju da će se prosječna naknada za rad iznositi oko 3.500 kuna neto.

Na popisu stanovništva 2001. godine u Pakracu je radilo 47 popisivača i 6 kontrolora, a u Lipiku 36 popisivača i 5 kontrolora. Zajedno s osobama koje će raditi u popisnim centrima Pakrac i Lipik, te popisnom povjerenstvu na popisu stanovništva na ovom području će, prema prošlim iskustvima, biti angažirano oko 110 osoba.
 
Izvor texta: pakrac.hr, 24sata.hr
TAKOdobra.com - medij s najviše čitatelja u našem kraju
Postavljeno 20.01.2011. by TAKOmedia
Broj otvaranja:7316
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
che piše: (24.01. 12:22)
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.