TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Izložba Noćne fotografije u predvorju Pučke knjižnice i čitaonice u Daruvaru
U predvorju Pučke knjižnice i čitaonice u Daruvaru, 21. srpnja, postavljena je izložba Noćne fotografije. Izložbu su postavili članovi Foto film kluba Daruvar.

Članovi Foto film kluba Daruvar pripremili su izložbu na temu Noćna fotografija. Izložene su 42 fotografije koje su članovi daruvarskog foto kluba snimili prošle zime. Vrijeme od sumraka do zore, uz dobro odabran motiv, omogućuje stvaranje vrlo zanimljivih noćnih fotografija. Upravo to potaknulo je članove foto kluba na stvaranje ovakvih fotografija. Većina izloženih fotografija snimljena je prošle zime u nimalo idealnim uvjetima za snimanje. Motivi su uglavnom snimljeni u Daruvaru. U snimanju ovih prekrasnih fotografija sudjelovali su: Tesa Lipovski, Ksenija Škorić, Jitka Pleša, Lucija Maradin, Lucija Bertić, Lucija Krupa, Snježana Đenadija, Marica Balen, Bojan Mrđenović, Siniša Almaši, Ivan Cipan, Kristijan Hnojčik, Katarina Rezler, Dajan Kocijan.

Naime, izvor svjetla za snimanje fotografija najčešće je ulična rasvjeta, mjesečina, automobilska svjetla. Ono što noćnu fotografiju čini posebnom, kako ističu u Foto film klubu, korištenje je duge ekspozicije zbog manje dostupnog svjetla, od nekoliko sekundi do nekoliko minuta. Također, to zahtijeva i korištenje stativa, ali umjesto njega može se koristiti i bilo koje drugo dostupno pomagalo, kao što je klupa ili postavljanje fotoaparata na pod. Korištenje duge ekspozicije i niska temperatura ne omogućuju snimanje puno fotografija jer se baterije vrlo brzo troše, a naravno ni snimatelju nije ugodno čekati da fotoaparat odradi svoju dugu ekspoziciju tijekom dugih zimskih noći.

Razgledavanje izložbe moguće je tijekom cijelog ljeta za vrijeme radnog vremena Pučke knjižnice i čitaonice u Daruvaru.
Postavljeno 29.07.2011. by Ines Gvožđar
Broj otvaranja:3267
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.