TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Turnir pun iznenađenja i odlične atmosfere
Ovogodišnji streetball održan je po 13. put i nastupile su 22 ekipe, od toga 12 amaterskih i 10 profesionalnih ekipa. Na petodnevnom natjecanju od 16. do 20. kolovoza 2011. godine bilo je mnogo iznenađenja i odličnih ekipa iz cijele Hrvatske.

Dobili smo prvog amaterskog pobjednika izvan Lipika i Pakraca, turnir je posjetio i kum Sejo Sexon (frontman Zabranjenog pušenja), čak je i kiša padala i odgodila početak razigravanja profesionalnih skupina, te naposljetku pojavila se nova mlada ekipa iz Pakraca (udruga Mali most) koja je s nama ravnopravno nosila teret organizacije streetballa odgovorno odrađujući svaki zadatak stavljen pred njih.

No, krenimo redom...

U Amaterskom dijelu igrala se još bolja košarka nego prethodnih godina, a svoje košarkaško umijeće u amaterskoj konkurenciji odlučili su pokazati i neki bivši A-2 ligaši (Ivan – Sorry Jelena, Ervin – Mađioničari), koji zadnjih godinu dana nisu igrali ligu ali im je razina igre još uvijek iznad ostalih amatera. No, čak niti takvi igrači nisu svojim ekipama uspjeli osigurati naslov prvaka. U skupinama nije bilo većih problema niti iznenađenja, Rekonvalescenti su nakon 2 godine opet izborili Doigravanje, a KK Sapeti su postigli svoj 1.000 koš na streetballu. Osim njih zasada je to uspjelo samo Rekonvalescentima, Džinovskoj djeci i Ekogradnji. Polufinala su bila prava poslastica za gledanje. Sorry Jelena i Tinki Vinki igrali su finale prije finala i prava je šteta što ih ždrijeb nije drugačije posložio. Novljani su slavili s 2:1 (16:11, 19:21, 18:15). U drugom polufinalnom dvoboju najveća saga amaterskog streetballa se nastavila te su svoje snage odmjerili KK Sapeti i Mađioničari. Nakon rovovske borbe i tri iscrpljujuće utakmice kao pobjednici su izašli Mađioničari iako su igrali s „2 i pol čovjeka“ rezultatom 21:19, 13:21, 19:13. Tako je sada nakon njihovih 19 utakmica skor na strani Mađioničara 10 – 9. Vrijedi spomenuti kako su Mađioničari u 1/4 finalu izbacili i drugu ekipu Sapetih, popularnu „Dvojku“. Finale je bilo više formalnost za Tinki Vinki zbog ozljeda (danak polufinala) i kratke klupe Mađioničara stoga su dečki iz Novske pobijedili rezultatima 21:12 i 21:19. U utakmici za treće mjesto KK Sapeti su sa 21:19 pobijedili Sorry Jelenu.

Tinki Vinki iz Novske - pobjednici amaterskog dijela turnira
Profesionalni dio je bio najjači dosada. Nastupile su ekipe iz Splita, Zadra, Šibenika, Zagreba, Bjelovara i Nove Gradiške s 20-tak drugoligaških i prvoligaških igrača. Trofej Dražena Petrovića zasluženo je pripao splitskoj ekipi Statist koja je do finala stigla bez poraza. U finalnom dvoboju protiv Generala Vasilija Mitua pobijedili su s 2:1 (21:14, 19:21, 21:14), a Duje Kaliterna iz njihove ekipe proglašen je MVP igračem turnira te je pobijedio i u zakucavanju. U utakmici za treće mjesto u bjelovarskom derbiju pobijedu je odnijela ekipa Džinovska djeca.

Njabolji tricaš opet je bio jedan amater, Ervin Agatić iz Mađioničara s ubačenih 11 poena u velikom finalu. Treba spomenuti da u velikom finalu pucaju najbolji amateri ali i – profesionalci. Trofej Fair play zasluženo su ponijeli Rekonvalescenti.

Turnir je u petak 19.08. posjetio kum turnira Sejo Sexon, frontman Zabranjenog pušenja, kako bi amaterima dodijelio priznanja. Iako je cijeli taj dan bilo prekrasno vrijeme naravno da je navečer pred sam početak turnira počeo puhati orkanski vjetar i padati kiša. No, nekako je kiša ipak stala, teren se osušio i igre su mogle započeti.

Možda i najveći dobitak ovogodišnjeg streetballa je zapravo u novim članovima organizacije – mladima iz udruge mladih Mali most iz Pakraca, koji su spremno prihvatili zadatke i angažman na 13. streetballu. Bilo je lijepo i poticajno vidjeti nove ljude željne djelovanja i stvaranja, te se nadamo da ćemo se vidjeti i dogodine.  

Glavni pokrovitelj turnira bio je Grad Lipik, a sponzori su bili: Grad Pakrac,  Požeško - slavonska županija, TO Manjana, Turistička zajednica Grada Lipika, Bolnica Lipik, Podravka - Studenac Lipik, ZRC Lipik, Caffe bar Tržnica i Restoran Nada. Partneri su bili Dječji dom Lipik, Osnovna škola Lipik i Muzej Dražena Petrovića. Medijski pokrovitelji su bili: www.takodobra.com, www.portal034.hr i Lipički list. Veliku pomoć su nam pružili djeca i djelatnici Dječjeg doma Lipik.

Organizaciju turnira (Pretorijance) činili su: Juraj Bagarić, Mario Barać, Marko Barčan, Kristina Basić, Antun Ciglanečki, Vlatka Eck, Tina Gadžić, Darian Husko, Dejan Iličić, Hrvoje Kovačić, Josipa Lucić, Ante Major, Dino Prohaska, Ana (i David ) Pušćenik, Goran Pušćenik, Ivan Pušćenik, Ana Reilli, Nina Straga, Sven Zerdin, a puno su nam pomogli i djeca Dječjeg doma Lipik, zatim Srećko Belac, Ivana Bukvić, Ante Drnasin, Zoran Horvat, Marko Lalić, Tea Lokner, Nikola Medenjak, Krunoslav Otopal, Sergej Paik, Marija Pavlović, Ivona Sandrin, Deni Štrbac, Rajna Svilar,  Antonio Zandona i Antonio Zanetti. Sve utakmice odlično su sudili prvoligaški suci: Stjepan Galiot, Ivan Paić i Tomislav Prpić.


Naposljetku, moram još jednom upozoriti na ponašanje djece i maloljetnika koji su u alkoholiziranom stanju radili nered u krugu Dječjeg doma, te su nažalost slomili i betonski stol (četvrtak navečer) u dvorištu Doma sa strane parka. Apeliramo na sve roditelje da obrate više pozornosti na druženje svoje djece i konzumaciju alkohola. Streetball ne može i ne smije biti izgovor takvim pojedincima da se u alkoholiziranom stanju agresivno ponašaju i nanose materijalnu štetu.

Statist iz Splita - pobjednici u profesionalnom djelu

Postavljeno 24.08.2011. by Ivan Pušćenik
Broj otvaranja:4046
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.