TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Dani šljiva u Siraču
U subotu, 3. rujna 2011. godine, u Siraču se, već tradicionalno, održavaju Dani šljiva. Program započinje u 10.00 sati otvorenjem izložbe drvenih skulptura i drvoreza Ivana Trupkovića. Svi posjetioci moći će se družiti u seoskom siračkom dvorištu gdje će moći vidjeti tradicionalno pečenje rakije u kotlovima, kuhanje pekmeza i džemova od šljiva kao i ostale stare zanate i običaje te će moći kušati rakije i likere, kolače sa šljivama i šljivovim pekmezom, palačinke, buhtle, bazlamače...

U 14.00 sati održat će se stručno predavanje u prostoru pored Hrvatskog doma. Predavanje na temu „Kakva je budućnost tradicionalnog pečenje rakije“ vodit će predavači dr. sc. Jasna Čačić, direktorica Gospodarskog interesnog udruženja proizvođača pića te dr. sc. Darko Kunovac iz Osijeka. Istovremeno će, od Demija do seoskog siračkog dvorišta, nastupiti mažoretkinje i limena glazba. U 15.00 sati nastupa tamburaški sastav „5 TAMBURA“. Izložba fotografija Domagoja Vončine otvara se u 15.30 sati u prostoru pored Hrvatskog doma. U isto vrijeme objavljivat će se rezultati te dodjeljivati diplome i priznanja proizvođačima jakih alkoholnih pića. Povorka kroz Radićevu ulicu kreće u 16.00 sati. KUD-ovi i udruge kreću od škole, a kočije i konjanici Konjičkog kluba Hrvatski sokol Vukovije od Demija. Organizirane su i igre i natjecanja u „šljivarskim“ igrama u dvorištu s početkom u 17.15 sati. Od 18.00 sati održava se smotra kulturno-umjetničih društava i udruga. Na smotri nastupaju: „Gemischter Chor Wietersdorf“, die Chorgemeinschaft der Wietersdorfer Gruppe – „Mješoviti zbor Wietersdorf“, „Zajednica zbora Wietersdorfer grupe iz Austrije, KUD Seljačka sloga Prekopakra iz Požeško-slavonske županije, KUD Oštrc Rude iz Zagrebačke županije, Ogranak seljačke sloge Buševac iz Zagrebačke županije, KUD Vrhovac iz Karlovačke županije, KUD LIPA Lipovljani iz Sisačko moslavačke županije, KUD I.G. Kovačić Beravci iz Brodsko-posavske županije, HKUD – Lahor Daruvar, Udruga umirovljenika Sirač, KUD Kamen Sirač te Mladi tamburaši KUD-a Kamen Sirač.

Naravno, to nije sve što su za Vas pripremili organizatori ovogodišnjih Dana šljiva u Siraču jer tek navečer počinje prava zabava. Za 20.30 sati najavljen je koncert Miroslava Škore, a od 22.30 sati nastupa tamburaški sastav „5 tambura“.

Postavljeno 02.09.2011. by Ines Gvožđar
Broj otvaranja:3658
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.