TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
BEST Regionalna konferencija u Daruvaru
Daruvar e od 27. do 30. listopada 2011. godine biti domain regionalne konferencije studenata tehnikih i tehnolokih sveuilita srednje i june Europe.

Organizator ove konferencije je studentska udruga BEST Zagreb, koja ve dugi niz godina organizira konferencije i seminare za studente iz cijele Europe.

BEST (Board of European Students of Technology) djeluje na podruju gotovo cijele Europe preko 90 lokalnih BEST grupa koje su podijeljene u 11 regija. U našu regiju spadaju lokalne grupe iz središnje i june Europe, odnosno sveuilišta iz Rima, Ljubljane, Veszprema, Temišvara, Mostara, Novog Sada, Budimpešte i Zagreba. Krajem listopada BEST Zagreb e u Daruvaru organizirati regionalnu konferenciju na kojoj e se okupiti osamdesetak studenata iz naše regije, kao i lanovi internacionalnih BEST odbora te treneri. Na regionalnoj konferenciji studenti tehnikih i tehnoloških sveuilišta donose vane odluke za daljnji rad BEST-a kao udruge, ali se bave i pitanjima obrazovanja i znanosti te organiziraju razne radionice i treninge inteligentnih („soft skills“) vještina. U slobodno vrijeme studenti e sudjelovati na otvorenim diskusijama koje se tiu iskustava s prošlih projekta te e imati mogunosti upoznati se s bogatstvom i ljepotama daruvarskog kraja. Regionalne konferencije se organiziraju dva puta godišnje kako bih se studenti pripremili za generalnu konferenciju koja se odrava poetkom proljea. Takoer naglasak na ovoj konferenciji e biti i EBEC 2012 – najvee natjecanje studenata - buduih inenjera koje okuplja studente s podruja cijele Europe. Na EBEC-u e 104 najbolja mlada inenjera traiti najbolje izmeu njih, odnosno izmeu više od 5000 prijavljenih studenata diljem Europe, a ast organizacije ovog natjecanja poetkom kolovoza 2012. godine pripala je upravo Zagrebu.

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja djeluje u sklopu meunarodne organizacije Board of European Students of Technology i okuplja visoko motivirane studente s 90 tehnikih i tehnoloških sveuilišta Europe. Cilj je ukljuivanje studenata u izazovne domae i meunarodne projekte kao što su struni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene, rad u internacionalnim timovima, suradnja s buduim poslodavcima te inenjerska i struna natjecanja. Danas je BEST Zagreb u Europi stekao status jedne od najjaih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa, a prisutan je na gotovo svim tehnikim i tehnološkim fakultetima Sveuilišta u Zagrebu. Trenutno broji preko dvjesto lanova od kojih oko pedeset ine aktivni lanovi, a ostatak su alumnae – nekad studenti i BEST-ovci, a danas uspješni inenjeri.

Postavljeno 14.10.2011. by A. Skenderovi
Broj otvaranja:2472
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.