TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Tradicijom kroz aleju kestenova
U konano sunanu subotu, sutra 16. lipnja pozivamo Vas na sredinju manifestaciju "Lipnja u Lipiku" - TRADICIONALNU PREZENTACIJU UDRUGA S PODRUJA GRADA LIPIKA. Polazak planinara na 9. planinarski pohod je na trnici u Lipiku u 9:30 sati,a povratak na glazbeni program se oekuje oko 17 sati. Od 15 sati razne udruge su se potrudile prezentirati i promovirati svoje radove u Aleji kestena u parku u Lipiku. Uz gastronomsku ponudu, prezentacija poinje od 15 sati, a najavljeni GLAZBENI PROGRAM od 17 sati.

Aleja kestenova

Sutra Vas oekuju štandovi na kojima sudjeluju:


Djeji vrti „KOCKICA“, novoosnovana Udruga ena „GAJ“, Udruga slijepih „Lipik-Pakrac“, Udruga ena „LIPIK“ te Ankica i Martina Mari koji e izloiti svoje poznate rune radove i suvenire, ime uvaju obiaje našeg kraja te e se odrati radionica izrade cvijetova od papira.

Med i sve proizvode od meda moi ete nai na štandu Udruge pelara „Pakrac – Lipik“.

Saša, nagraeni vinar i poduzetnik iz našeg kraja, predstaviti e po prvi puta u Lipiku, svoja vina “
ASI“. Nadopuniti e cjelokupnu ponudu sa svojim kvalitetnim i vrhunskim vinima, po popularnim cijenama, te priuštiti posjetiteljima besplatnu degustaciju.


Lovaka društva „SLAVUJ“ i “'JELEN“ pridonijeti e gastronomskoj ponudi, te napraviti paprikaš od divljai koji e biti dostupan po simbolinoj cijeni.

Hrvatski centar za konjogojstvo i Dravna ergela Lipik predstaviti e se sa suvenirima s motivom konja, konjikog sporta i lipicanaca. Suveniri se mogu svaki dan kupiti i u suvenirnici na ergeli Lipik.

RADIO KLUB 'LIPIK' e nam pokazati tehnike ureaje kojima klub ostvaruje svakodnevnu komunikaciju sa cijelim svijetom putem radioveza, te e odrati kratki teaj rada s tim ureajima.

Dobrovoljno vatrogasno društvo „LIPIK“ izloiti e vozila i vatrogasnu opremu kojom brinu o zaštiti imovine i naših ivota.

OPG „MIEVI“ donosi nam plodove zemlje u obliku jabuka i prirodnog soka od jabuke. OPG iz Brezina proizvodi i prodaje ukusne sokove bez konzervansa u boicama od 2 decilitra, 1 litre i pak od 5 litara.

Udruga “ LATICA“ predstavlja plemenitu udrugu koja pomae roditeljima i osobama sa posebnim potrebama. Njihov duh se ogleda i u organizaciji, te su pripremili lovaki paprikaš koji e se prodavati po simbolinoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod e ii za rad udruge “LATICA“. 

Lipiki Kasaki klub „DIAMANT“ doi e sa konjima i koijom, omoguiti e jahanje na konjima najmlaima i zainteresiranima. Naravno, njihovom koijom moi ete se provesti po lipikom parku, te u hladu parka ponovo uivati kao nekada krema Austrougarske.

Turistika zajednica grada Lipika e predstaviti razne suvenire, knjige,  kekse, razglednice, staklene i gipsane predmete, a sve unikatne izrade koji predstavljaju lipiki i slavonski kraj.


Lipiki biser
Da nam veselo okupljanje ne protekne u tišini, priredili smo 90-minutni prigodni glazbeni program koji poinje od 17:00 sati. Polaznici Djejeg vrtia „Kockica“ e nas obradovati poetnikim pjevakim i plesnim koracima najmlaih. Uenici OŠ „Lipik“ uveseliti e nas s uvjebanim igrokazom. Mali i veliki folklor eške besede otplesati e nam narodne eške plesove te otpjevati tradicionalne pjesme našega kraj. Novoosnovani plesni klub „Dolce“ pokazati e nam umjetnike sposobnosti svojih lanova. Posebni gosti Hrvatsko pjevako društvo „TOMISLAV“ dolaze iz Cernika. Šezdeset lanova društva ine mješoviti pjevaki zbor, koji nam je priredio izvedbu popularnih pjesma i veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem dirigenata Katarine Pilji i Marijana Pauri. HPD „TOMISLAV“ e Vam pokloniti koncert i prirediti veliki glazbeni uitak. Razloga za dolazak je mnogo, stoga Vas pozivamo da posjetite ovu manifestaciju kojom se obiljeava "Lipanj u Lipiku".

Mramorne kupke
Postavljeno 15.06.2012. by Hrvoje Kovai
Broj otvaranja:4079
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.