TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
DANSKI KOTAČI-Otvorenje izložbe
Kako to izgleda kad se zakotrljaju danski kotači? Dođite 15.srpnja na tradicionalnu Biciklijadu i otkrijte...


U sklopu ovogodišnje Biciklijade Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj imaju čast pozvati Vas na otvorenje izložbe fotografija "Monumental Motion", danskog fotografa Mikaela Colvilla-Andersena, u nedjelju, 15.srpnja 2012. u 16 sati u Muzeju grada Pakraca. 

Tijekom više od četiri godine ovaj je fotograf dokumentirao biciklističku kulturu koja duboko prožima sve pore modernog danskog društva. Jedan od najvećih spomenika i vrijednosti danske kulture upravo je biciklizam i široka mreža biciklističke infrastrukture.
Serijom fotografija Andersen želi skrenuti pažnju na raznolikost načina kojim se stanovnici svih dobnih skupina i financijskih mogućnosti koriste biciklom u svom svakodnevnom životu.
Po prvi put u Pakracu ćete moći razgledati svjetski proslavljene teretne bicikle Christiania bike i Bullit bike.

Budući da su biciklistička kultura i biciklizam u Pakracu na zavidnoj razini, ponajviše zahvaljujući vrlo aktivnom biciklističkom klubu „Titan“, bit će zanimljivo usporediti naša iskustva s onima iz Danske.
Izložbu ćete moći razgledati u Pakracu odmah nakon hrvatske premijere u Zagrebu. 

Gostovanje ove izložbe u Pakracu rezultat je vrlo dobre suradnje pakračkog muzeja i knjižnice te Grada Pakraca s Veleposlanstvom Kraljevine Danske koja je organizirala cjelokupan projekt „Danski kotači“ kao svojevrsnu promociju biciklističke kulture te pružanje pozitivnih primjera kroz zdravo življenje,štednju energije i održivi razvoj za što se ovo veleposlanstvo osobito zalaže. 

Izložba će se u Muzeju grada Pakraca moći razgledati sve do 15.08. i svi posjetitelji su dobro došli!
Postavljeno 10.07.2012. by Monika Lucić Fider
Broj otvaranja:3499
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.