TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Hoće li se ZRC napokon uspjeti prodati!?
Kad nije išlo u osam natječaja za javno prikupljanje ponuda, ZRC će se pokušati prodati neposrednom pogodbom temeljem Pisma namjere koje je dobilo Ministarstvo turizma u ožujku ove godine od strane tvrtke Petrus Global Development (Petrus globalni razvoj d.o.o.); odluka je to Vlade na jučerašnjoj (23.8.2012) prvoj sjednici nakon ljetne stanke.

U Odluci (LINK pa pod Dokumenti 46.-7) stoji da  se zadužuje Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) da u roku pet dana zatraži od Petrusa službenu obvezujuću ponudu koja sadržava detaljan Plan ulaganja i konsolidacije Društva te druge adekvatne financijske instrumente osiguranja izvršenja ostalih obveza.

Na posljednjem natječaju od 28. studenoga 2011. pismo interesa priložio je i Petrus, no u 2. krugu nije dostavljena obvezujuća ponuda zbog izvjesnih neslaganja sa uvjetima iz poziva koji su se odnosili na podmirenje obveza prema vjerovnicima.

Da sve ovaj put ne mora zapeti na uvjetima, potraživanjima, zateznim kamatama i ostalim dugovima da se iščitati iz Prijedloga u kojem stoji da su se proteklih mjeseci održavali sastanci sa svim vjerovnicima kako bi se njihova potraživanja svela u okvire 32 milijuna Eura koliko iznosi ponuda Petrusa iz Pisma namjere. Petrus je na koncu, 31. srpnja 2012. u Ministarstvo turizma i dostavio potpisane ugovore s vjerovnicima, što je Ministarstvo ocjenilo ozbiljnim i korektnim te uputilo Vladi Prijedlog.

I ovaj put sve izgleda jasno kao dan, čisto kao dlan. Gdje li će samo izbiti problemi, pitat će se svaki lipičanin koji prati ovu najdužu poslijeratnu trakavicu...  Možda je stvar u tvrtkama koje stoje iza svega, bankama koje drže leđa, a možda su u šumi. Pričekajmo!

   
Postavljeno 24.08.2012. by Marko Barčan
Broj otvaranja:5668
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.