TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Park naš svakidašnji
Nakon 10-tak godina ponovo se ostvaruje „san“ mnogih. U parku, lišenog ikakvih kulturnih obilježja i pažnje čovjeka prema svojoj prošlosti i prirodi, nađe se trenutak kada se želi prošetati njime. Nema gosta koji dođe u Lipik, a da se ne prošeta parkom. U posjećenom, ali neuređenom parku jučer su se postavile klupe za sjedenje s pripadajućim koševima. Jako dugo se čekalo na pozitivan korak, nekog domaćeg čovjeka koga će možda jako zasmetati ovaj nedostatak. No nije se dogodio.

Postavljanje klupa je dio projekta "Stazama lipicanaca i kune" koji se na terenu provodi već godinu dana, no sada se počinje materijalizirati višegodišnji uloženi trud. Staza prolazi kroz park - srce Lipika, upravo da se staza približi ljudima, kako domaćim tako i gostima. Postavljeno  je 6 klupa dužine 3 metra i 11 koševa. Nije puno klupa, ali dosta je za goste Lipika. Lipičanima ionako nisu dosad trebale. 


Uz prošlogodišnju, višemjesečnu akciju obnove Jelkinog brijega, sada se možda i može malo zastati i uživati u parku u Lipiku. Sljedeće godine će isti ljudi dodati i malo cvijeća, te će ipak od parka napraviti mjesto ugodno čovjeku. Ipak se san može ostvarivati, ukoliko nije samo „san“. Zadnjih godina neke stvari u Lipiku ne idu nabolje slučajno.

Postavljeno 12.09.2012. by Hrvoje Kovačić
Broj otvaranja:5045
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.