TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Jesenje šetanje
Više od 20 godina park u Lipiku stoji na milost hirovima prirode. Zadnji ve?i radovi bilo kakve obnove su bili prije rata. Iz toga doba su ostali neki nezavršeni radovi koji nas prate sve do jučer. Na dijelu parka staze se nisu nikada nisu dovele u prijašnje stanje. Koliko ste puta u šetnji morali zaobilaziti rupe i nepostojeće dijelove staze? Ljudima koji trče parkom je bilo lako preskakati, no djecu i dječja kolica nije baš lako i lijepo nositi preko blatne "staze". A kada počne kiša padati i snijeg se topiti stazama se nije moglo ni šetati, a da se ne zablati obuća i odjeća. Iako izgleda da ljudima to nije bilo teško, jer svatko nađe način da se snađe, potrebno je bilo da se nešto učini.

Nikad završeni most

Nezaobilazno blato
Zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Lipika da se to popravi i Gradu Lipiku, izvršeno je asfaltiranje dijela staze u parku u Lipiku. Očišćeni su dijelovi staze, te staza konačno dovedena u punu funkcionalnost. Nije puno truda uloženo u samo asfaltiranje staze, no nažalost i na ovaj mali korak se moralo čekati 20 godina. Takvih malih dijelova staza i cesta, prilaza koji su propali radi loših izvođenja radova ili koji radi dodatnih radova nikada nisu popravljeni po cijelom Lipiku ima jako puno. No niti grad, niti Mjesni odbor, a niti većinu građana to ne smeta. A svi se želimo osjećati građanima.

Ugodnu šetnju...
Proračun grada Lipika za 2013. godinu se radi, no pitanje je koliko će se Mjesni odbor i građani Lipika sa svojim prijedlozima potruditi za uređenje svoga grada. Mnogi očekuju od ljudi u foteljama čudo, no inicijativa potječe od samih građana. Primjer u parku je dokaz da građani sami mogu puno učiniti za svoj grad. Ili ćemo (p)ostati grad šetajućih mrtvaca. Možda i nama onda netko donese cvijeće, bar u park.

... Vam želi TZG Lipika
Postavljeno 01.11.2012. by Hrvoje Kovačić
Broj otvaranja:4991
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.