TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Osigurana 22 nastupa na državom natjecanju
PAKRAC, LIPIK - Za sad je sigurno da će pakračke i lipičke škole na državnim natjecanjima imati 22 predstavnika iz 6 predmeta, a profesori i učitelji su većinom zadovoljni do sad postignuti rezultatima.

U Osnovnoj školi Lipik natjecanja na razini škole iz svih predmeta učenika su su završena, a na županijskom natjecanju iz matematike nastupili su učenici 4. razreda Ivan Krpan, Doris Štimac i Peter Grgić i učenik 8. razreda Marko Sertić. Iz hrvatskog jezika na županijskom natjecanju natjecala se učenica 7. razreda Iva Ljevaković, na natjecanju iz engleskog i talijanskog jezika nastupila je učenica 8. razreda Rija Klaić osvojivši u konkurenciji talijanskog jezika 1. mjesto i time plasman na državno natjecanje, dok su na vjeronaučnoj olimpijadi kao tim nastupili učenici 7. razreda Iva Ljevaković, Matea Martinović, Ivan Mihajlović i Mateja Dašek osvojivši 5. mjesto. Na županijskoj razini očekuje se nastup učenika ove škole još iz kemije, zemljopisa i tehničke kulture.

U Osnovnoj školi braća Radić u Pakracu zadovoljni su brojem učenika koji su iskazali interes za natjecanja i njihovim rezultatima, a kako nam je rekla Branka Čuljat, ravnateljica škole, učenici već po tradiciji postižu izvrsne rezultate iz vjeronauka te na Lidranu, ove godine su nakon dugo vremena postigli odlične rezultate iz engleskog jezika, a takve rezultate očekujemo i na županijskom natjecanju iz tehničke kulture. Kao osobit uspjeh ističu uspjeh Ana-Marije Ević i Mirte Klaić koje su na županijskom natjecanju iz engleskog jezika osvojile 1. i 3. mjesto i tako se plasirale na državno natjecanje, uspjeh Valentine Doležal, Martine Lujanac, Mateje Nožarić i Dajane Šulc koje su kao na županijskom natjecanju vjeronaučna olimpijada osvojile 3. mjesto i nastup na državnom natjecanju te uspjeh na Lidranu u kategoriji dokumentarni film u kojoj su učenici s dokumentarnim filmom "Obljetnica velikana" o Wolfgangu Amadeusu Mozartu prošli na državno natjecanje. Učenici ove škole natjecali su se još na županijskim natjecanjima iz matematike, hrvatskog jezika, talijanskog jezika, a očekuje se njihov nastup na natjecanjima iz geografije, povijesti, kemije, fizike, likovne i tehničke kulture.
I srednjoškolci na državna

I pakrački srednjoškolci će ponovo iz više predmeta natjecati se na državnoj razini.
Do sada su održana županijska natjecanja iz matematike, a nastup na državnom natjecanju izborile su Antonija Giacobi učenica 2. razreda tehničke škole s osvojenim 1. mjestom i Sonja Sić učenica 4. razreda gimnazije s osvojenim prvim mjestom. Iz hrvatskog jezika učenica 2. razreda gimnazije Ana Orban osvojila je prvo mjesto i nastup na državnom natjecanju; iz latinskog jezika nastup na državnom natjecanju osvojili su Ana Ljevar učenica 2. razreda gimnazije i Sandro Vidmanić učenik 2. razreda medicinske škole. Iz zdravstvene njege nastup na državnom natjecanju izborili su Ksenija Brajković, Katarina Kvesić i Vedran Čorić. Nastupili su do sad još na županijskom natjecanju iz engleskog jezika.
Učenici Osnovne glazbene škole Pakrac natjecali su se od 28. veljače do 11. ožujka na 45. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa za regiju sjever koje organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Na natjecanju iz solfeggia u Karlovcu nastupili su Marina Kavajin i Kristijan Pleško, a pripremala ih je učiteljica Marta Damjanović, iz gitare je u Velikoj Gorici nastupio Adem Hadžić, kojeg je pripremao učitelj Krunoslav Udovčić, osvojivši treće mjesto, dok je u Vinkovcima na natjecanju iz tambure nastupila Lara Kelemen, koju je priprema učitelj Saša Botički, osvojivši 2. mjesto.

D. Ljevaković
Postavljeno 23.03.2007. by Denis Ljevakovic
Broj otvaranja:6716
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.