TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Pakrački srednjoškolci dobili su igrališta vrijedna dva milijuna kuna
PAKRAC - U sklopu proslave Dana Požeško-slavonske županije župan Zdravko Ronko simboličnim je ispucavanjem lopte otvorio nova igrališta uz Srednju školu Pakrac. Vrijednost malonogometnoga, rukometnoga i odbojkaškog igrališta jest dva milijuna kuna.

Foto: vecernji.hr
"Od 2001. do 2006. godine bivša je županijska vlast Pakracu i Lipiku usmjerila 1,2 milijuna kuna, a mi smo samo prošle godine dali 1,7 milijuna kuna. U ovoj godini dobit ćete još 1,050.000 kuna. To ćemo nastaviti i naš je stav da se prilikom raspodjele županijskoga novca uvijek od 25 do 30 posto usmjerava na pakračko-lipičko područje", izjavio je župan Zdravko Ronko.

Uz nova igrališta sagrađen je amfiteatar na koji može sjesti 2500 ljudi, a igralištem će se uz 620 srednjoškolaca moći koristiti i svi građani. Gradnja igrališta počela još 2003. godine, a zbog problema s novcem stajala je oko godinu dana.

"Drago nam je što je sve konačno gotovo jer učenici više na nastavu tjelesnoga neće morati ići cijelu godinu u sportsku dvoranu. Škola će tako imati upola manje troškove za tu nastavu, a učenici su dobili bolje uvjete vježbanja.", kazao je ravnatelj Dario Čilić.
"Za gradnju igrališta škola je pribavila 1,2 milijuna kuna, Županija je dala 615.000, a Grad Pakrac 220.000 kuna. Nakon rata Grad Pakrac nije imao nijedno otvoreno igralište i zato smo spremno prihvatili pomoći projektu srednje škole.", rekao je gradonačelnik Davor Huška.

Župan Zdravko Ronko obećao je u ovoj godini za radove u srednjoškolskom učeničkom domu probaviti oko 500.000 kuna.

Izvor: vecernji.hr
Postavljeno 17.04.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:3499
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.