TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Novo ''oko'' prati pakračke srednjoškolce
PAKRAC - Učenike Srednje škole Pakrac su u ponedjeljak, prvi «radni» dan nakon uskršnjih praznika, nemalo iznenadile videokamere postavljene unutar i izvan školske zgrade.
Kako su upiti o razlozima postavljenih videokamera postali sve češći, odgovor smo potražili kod ravnatelja škole, prof. Darija Čilića.

«Težnja svake škole jest da se uvede videonadzor, stoga smo zadovoljni što se to i kod nas napokon ostvarilo. Videokamere su postavljene isključivo zbog sigurnosti objekta, opreme i učenika. Osim sigurnosti, na taj način se sprječava i eventualno nasilje među učenicima, te devastacija školskog objekta i opreme.», izjavio je.
Naime, na kabinetima određenih profesora su izgrebana imena, a nađena su i manja oštećenja na vratima i dovratcima u školskim hodnicima.

«Poznato je da je manje uništavanje školskih objekata koji su pod videonadzorom. Danas je to standard u ostatku svijeta, stoga ne vidim ništa čudno u tome.», dodao je ravnatelj Čilić, te objasnio da se rad videokamera ne prati 0-24 sata na dan, već ako dođe do nekakvog incidenta, pregledat će se snimke i utvrditi što se doista dogodilo.

Osim toga, kamere ne snimaju skroz, već se snima na pokret, dakle, dok nema nikoga, ništa se ne snima.

«Videonadzor nije postavljen samo u školskim hodnicima, već on pokriva i područje oko škole, dvorište i nova igrališta. Na taj način želimo spriječiti pretvaranje igrališta i vanjskog školskog prostora u mjesta za subotnje pijanke mladih. Isto tako, postavljen je i u oba đačka doma.»

Pakračka škola je prva škola u Požeško slavonskoj županiji koja je postavila videonadzor, a osim nje zasad ga ima samo đački dom u Požegi.

Za razliku od profesora koji se uglavnom slažu oko «kamerica» koje ih prate, učenici su nešto negativnije reagirali, kako sami kažu, prati ih osjećaj da se nalaze u Big Brother kući, te žale što će se ranije puštanje sa školskih satova sigurno prorijediti.
Postavljeno 17.04.2007. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:3439
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.