TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Odgovor u obliku skandala
Obnova stala, novci nestali, a nitko nema pojma o niemu

Kursalon u vrijeme postavljanja tende
LIPIK - Mnogima nije jasno zato ve dvije godine stoji tenda nad Kursalonom , a nita se ne radi. Jo vie ljudi ne razumije zato je mjesto gdje se nalazio hotel postala prava ikara, a rupe gdje su bili zatvoreni bazeni i garaa prava movara. Vjerojatno na priloenoj slici ne bi nikad prepoznali ovo mjesto??? Odgovori na ova pitanja su jednom morali izai u javnost, a to se dogodilo na nain koji smo uglavnom i oekivali. Odgovor u obliku velikog skandala. Kako doznajemo Vlada je 1999. poela otplaivati kredit u vrijednosti 17,9 milijuna eura za prvi dio obnove lipike povijesne i kulturne cjeline, a obnovom su trebali rukovoditi hrvatska podrunica njemake tvrtke MBB i projektnog ureda Obermeyer Planen und Beraten, dok je za cijeli posao osnovana Therme Lipik Projekt-managementgesellschafz (TLP). Tako je ve na Boi 2003. godine Kursalon trebao biti sveano otvoren. Ali 2002. radovi su stali, za novce se tvrdi da su potroeni, a prave dokumentacije i trokovnika nema nigdje. Prema strunim procjenama potroeno je tek 9 milijuna eura.
Veinski vlasnik ZRC-a, Hrvatski fond za privatizaciju je upoznat sa svim dogaanjima i kako kau, mogue je pokretanje sudskog spora sa TLP-om. Od svibnja ove godine upravni odbor HFP-a je ubrzao privatizaciju ZRC-a, a zainteresiranih za kupnju navodno ima. Procjenjuje se da su dugovi ZRC-a nekoliko puta vei od sadanjeg temeljnog kapitala.
Postavljeno 13.12.2004. by Dejan Ilii
Broj otvaranja:4155
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.