TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Nezaposlenost pala za 4 %
KUTINA - Kutinsko je gradsko poglavarstvo danas prihvatilo izvjea Policije o stanju sigurnosti te o stanju sigurnosti u prometu na podruju grada Kutine za lanjsku godinu. Ope stanje sigurnosti po ocjeni policije je zadovoljavajue, ali je primjetan poveani broj kraa za 32,8 posto te zloupotreba droga za 25,6 posto. Osim toga, u porastu je i nasilje u obiteljima koje se sve ee prijavljuje policiji. Lanjske godine nije bilo smrtno stradalih osoba u prometu na podruju Kutine, ali se poveao broj prometnih nezgoda, a osobito onih u kojima sudjeluju alkoholizirani vozai. lanovi Poglavarstva zatraili su bolju suradnju policije i graana te predloili rjeavanje prometnih problema u gradu. Gradonaelnik mr. Davor mega je naglasio da je grad naruio prometnu studiju kako rijeiti prometne probleme u Zagrebakoj ulici od Radieve do Kutinske Lipe gdje se grade zgrade POS-a te nekoliko prodajnih centara, a problem je nastao i kod nove benzinske crpke u toj ulici.

Poglavarstvo se informiralo i o stanju nezaposlenosti u lanjskoj godini te je naglaeno da je nezaposlenost lani pala za 4 posto u odnosu na 2005. godinu. Gradonaelnik mr. Davor mega je zadovoljan s takvim trendom te je naglasio da se sadanji broj nezaposleni od 1350 mora svesti na brojku ispod tisuu. Broj novih radnih mjesta se lani poveao za 13 posto. Meu nezaposlenima su samo 102 osobe s viom i visokom strunom spremom, a vie je zanimanja koja su u Kutini postala deficitarna poput diplomiranih inenjera elektrotehnike, strojarstva, graevinarstva, informatike te profesora engleskog, matematike itd.

Usvojeno je i izvjee o kakvoi zraka u Kutini. Prema podacima mjernih postaja kutinske Petrokemije lani je bilo 39 prekoraenja oneienja zraka i to 37 na mjernoj postaji u blizini Petrokemije, 7 na Husainu, a samo jedno kod Vatrogasnog doma u gradu. Na mjernim postajama kod Sportskog doma, Doma zdravlja i u Kru nije bilo prekoraenja, izjavila je Grozdana Avirovi iz kutinske Petrokemije. Gradonaelnik mr. mega je najavio da e Grad s Petrokemijom do kraja godine potpisati Akcijski plan o zatiti okolia koji e regulirati daljnje postupke Petrokemije i Grada.
Prema tehnikim izvjeima kutinskih komunalnih poduzea i lanjske godine su se smanjivali gubici u distribuciji vode i plina, a poveavala se pokrivenost ulica i naselja tom infrastrukturom. I prekidi su opskrbi su bili krai nego li prethodnih godina. Jedino je na ureaju za proiavanje voda bio dui prekid rada zbog rekonstrukcije. lan Poglavarstva Mijo epak istaknuo je da Kutina ima jo dosta starih ulinih vodovoda koje bi trebalo u potpunosti promijeniti po uzoru na cjelovitu obnovu plinske mree. Bez tih investicija se gubici u budue nee moi smanjivati, misli Mijo epak.
Poglavarstvo je donijelo i Plan odravanja groblja za to e se izdvojiti oko 1,7 milijuna kuna iz prorauna te sredstava Komunalnih servisa. Problem je to na podruju grada ima 17 groblja, a uskoro e se jo jedno otvoriti u Repunici. To poskupljuje odravanje.
Grad Kutina i Vinarije Mika, Miklaui i Trdeni te Udruga vinara i voara ukljuene su u stvaranje trgovake marke vina krlet Moslavina. Cilj je zatititi ime krlet, osigurati mu bolju poziciju na tritu i povjerenje potroaa.

Izvor i Foto: kutina.hr
Postavljeno 27.04.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:2278
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.