TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Partnerstvo mladih i Županije
Vijeće mladih Sisačko-moslavačke županije i KCM kao njihov član potrudili su se dovesti goste s nacionalne i lokalne razine želeći informirati nadležne institucije o izradi i provedbi mjera iz Županijskog programa za mlade.

Morana Makovec iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u prvi je plan istaknula ulogu lokalne sredine u provođenju nacionalnog programa za mlade, dok je Emina Bužinkić iz Mreže mladih Hrvatske prezentirala Zakon o Savjetima mladih koji bi bili oformljeni kao konzultativna tijela lokalnih vlasti kroz koja bi se mladi aktivnije uključili u javni život lokalne zajednice. Govorila je i o nedovoljnoj korespodenciji mladih i Županije što je vidljivo iz Županijskog programa za mlade.
"Možda je u nekim segmentima zakazala koresopodencija između mladih i županije, no ona dobrim dijelom proizlazi iz netransparentnosti samog programa i načina njegovog provođenja, smatra Petir dodajući da u Zakonu o Savjetima mladih postoji niz nedorečenosti i mogućnosti za manipulaciju.

Rasprava je bila konstruktivna, a pozdravili su je i predstavnici grada Kutine Kornelija Marošević iz ureda za društvene djelatnosti i dogradonačelnik Zlatko Grdić, kao i predstavnici kutinskih udruga mladih, te pojedini gradski vijećnici. Jačanje partnerstva mladih i jedinica lokalnih vlasti cilj je koji moraju ostvariti svi zajedno, a svakom novom raspravom manja je mogućnost greške u koracima. Treba se nadati da će Savjet mladih koji bi trebao biti oformljen do 28. kolovoza ove godine biti kvalitetna ekipa sastavljena od pametnih mladih ljudi odabranih prema svojim kvalitetama, a ne po političkim sklonostima bilo kojoj opciji u gradu.
Izvor i foto: kutina.hr
Postavljeno 02.06.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:3380
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.