TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Poljoprivreda kao odrednica razvoja
Analiza stanja poljoprivredne djelatnosti na podruju Novske, bila je tema radnog sastanka s poljoprivrednicima.

Kako je istaknuto, grad Novska prepoznao je poljoprivrednu proizvodnju kao vanu u razvoju grada. Kvalitetna zemlja za obradu i uzgoj poljoprivrednih kultura uz stoarstvo, vani su u strategiji razvoja grada. Zabiljeeno je poveanje broja obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava i vlasnika uzgojnih govedarskih farmi za proizvodnju mesa i mlijeka. Dok uzgoj krava i konjogojstvo ima tendenciju rasta, u predoenoj analizi, vidljiv je pad broja svinjogojstva. I peradarstvo ima stagnaciju pa na podruju grada i nema veih uzgojnih peradarnika. Iako su u pelarstvu povoljni dravni poticaji, manji je interes pelara za proizvodnjom meda, zbog sloenosti proizvodnje i ulaganja. Imaju i drugih problema, a najvie se ale na uvoz nekvalitetnog meda. To smanjuje otkupnu cijenu domaeg visoko kvalitetnog i ekoloki istog meda. Kako istie Senka Rami, struni konzultant i autorica analize, povean je boj zasaenih povrina vonjaka, najvie je nasada ljenjaka i ljiva, dok se poveavaju i nasadi dugog voa. Poduzetniki centar Novska, organizator, okupio je vie poljoprivrednih proizvoaa s podruja Novske, koji su svojim sudjelovanjem i zapaanjima doprinijeli odravanju ovog skupa.
Izvor: novska.hr
Postavljeno 02.06.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:2825
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.