TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Talačka kriza u Kutini
Razvojačeni Hrvatski branitelj Ramiz Jakupović (51) jučer oko podneva se zatvorio u obiteljskoj kući u Kutini i polio benzinom trudnu suprugu i troje maloljetne djece i prijetio da će zapaliti njih i sebe.

Specijalci oko Jakupovićeve kuće u Kutini
Do skandala je došlo jer Jakupović nije mogao dobiti hrvatsko državljanstvo te da mu se prizna statut ratnog vojnog invalida. Od 1991. godine je bio hrvatski branitelj, a u Hrvatsku se doselio iz BiH prije 30-ak godina.
Iz Zagreba su stigli specijalci, a tijekom poslijepodneva u kuću je ušao pregovarač tima specijalne policije, koji nagovarao Jakupovića da okonča dramu. Jakupović, prema saznanjima, ima nekoliko prekršajnih prijava zbog remećenja javnog reda i mira te prekršaja u prometu. Od Grada Kutine nikad nije tražio stan, niti primio bilo kakvu pomoć.
Nakon višesatnih pregovora s policijskim pregovaračima Jakupović je izašao iz kuće u 21,40 sati i predao se policiji koja ga je uhapsila i privela u policijsku postaju u Kutini, nastavljajući kriminalističku obradu nad njim.

U kriminalističkoj obradi utvrdit će se okolnosti u kojima je došlo do 9-satne talačke krize, kao i zbog čega Jakupović nije dobio hrvatsko državljanstvo i nema riješen status ratnog vojnog invalida, iako je, kako je tvrdio, dva puta ranjen kao hrvatski branitelj i pripadnik 125. domobranske pukovnije Kutina u Domovinskom ratu.
Postavljeno 25.07.2007. by TAKOmedia
Broj otvaranja:2844
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.