TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, Požega
Hod po rubu do samog kraja
Jubilarni 10. noni koarkaki turnir KBE STREETBALLipik2008 odran je od 18. do 23. kolovoza 2008. godine na koarkakom igralitu Djejeg doma u Lipiku. Nastupilo je 12 ekipa podijeljenih na Amaterski i Profesionalni dio. Pobjednici u Profesionalnom dijelu su bjelovarska ekipa Living room, dok je drugo mjesto osvojila poeka estorka Boom.

No, prava drama se odvijala u Amaterskom dijelu koji nikada nije bio jai i koji je ove godine potpuno zasjenio profesionalce. Nakon svakodnevnog nadmetanja kroz cijeli tjedan u polufinale amatera ušle su 4 odline ekipe. Nakon polufinalnih serija i odline košarke veliko finale su izborile domae ekipe Maioniari i KK Sapeti – Zelendvor, prošlogodišnji pobjednici. U finalu su pobijedili Maioniari rezultatom 2:1 (18:21, 21:16, 21:19) te osvojili veliki prijelazni pehar ali i Trofej Draena Petrovia kome je bio posveen ovogodišnji streetball u Lipiku. Tree mjesto zauzela je ekipa Fast iz Daruvara. Trofej Fair – play osvojila je ekipa KK Trnica, u tricama je pobijedio Bjelovaranin Ivan Nikoli (Living room), u zakucavanju Nikola Belak iz poeške ekipe Boom. Najboljim igraem turnira proglašen je Dino Poliganovi iz pobjednike ekipe Maioniari. Odigrani su i streetballi za osnovnoškolce i djevojke, a pobijedile su ekipe Pola kune i Atomska trojka, inae neporaena ekipa djevojka ve etvrtu godinu zaredom. Za pobjedniku ekipu Maioniara igrali su Dino Poliganovi, Ognjen Kafka, Miran Kocmur i Ivan Pušenik. Iako su Maioniari u poetku igrali loše, kako je turnir odmicao «magija» se budila i prilazila nam. Odlina polufinala i najjae i najljepše finale u povijesti turnira. Igrale su domae ekipe, domai deki, navijalo se, jedni za jedne drugi za druge, strast je frcala na sve strane, strast i elja za pobjedom. Nikada nisam mislio da taj Amaterski dio koji se ne plaa moe na takav nain privui ekipe. Amaterski dio je postao stvar prestia. Sudar Rekonvalescenata i Sapeta je bilo za antologiju. Igrala se vrsta košarka, na rubu incidenta, nitko nije ni pomislio prihvatiti poraz. Dvije tekme dobijene zlatnim košem i 2:0 prolaz Sapeta za Finale. Sraz Sapeta i Rekonvalescenata spada meu najvee trenutke lipikog streetballa, u rangu Matka Peveca i Dinovske djece. Ljudima je doslovno stajao dah dok je Lujo dva puta kretao prema košu traei taj zlatni pogodak. Oba puta je bio nepogrešiv.

Drugo polufinale izmeu mojih Maioniara i jako dobre ekipe Fast iz Daruvara bilo je identino prvom polufinalu. vrsta i tvrda košarka, odlina obrana. Maioniari su u prvoj tekmi «razvalili» Fast, ali smo se zatim jako napatili da bi na kraju osigurali 2:1 prolaz za Finale. U prvoj utakmici polufinala arolija se vratila u redove Maioniara. Od tada smo uvijek nekako pronašli put do pobijede, ak i u «majstorici» kada smo 90 sekundi prije kraja gubili 3 koša razlike. Nekako smo se vratili u igru. I pobijedili.

Finale je bilo istovjetno polufinalima. Igralo se na kontakt, vrsto, ali za razliku od ranijih utakmica meu igraima na terenu ovaj put nije bilo nesuglasica i provokacija. Prvu tekmu su dobili Sapeti, drugu Maioniari. Trea je završila 21:19 za Maioniare. Jedva nekako. Gandalf, Minotaur, Pegazus i Aurelius su otišli do kraja.

Najvee iznenaenje turnira su bili Pretorijanci. Deki su ušli u turnir iz zezancije, a na kraju ušli u etvrtfinale.

Turnir je bio posveen 15. obljetnici smrti najveeg hrvatskog košarkaša svih vremena Draena Petrovia, te su za tu obljetnicu ga. Biserka Petrovi i Muzej Draena Petrovia poklonili Draenove dresove i Monografiju.

Nakon turnira kojeg je svakodnevno pratilo preko 300 ljudi, odran je veliki koncert Zabranjenog pušenja, kumova streetballa. Deki iz Pušenje svirali su preko dva sata, a koncert je posjetilo oko 2.000 ljudi. Iako je nevrijeme opet prijetilo ipak je pria desetog streetballa završila na najljepši mogui nain.

Ove godine turnir se amaterskim dijelom vratilo na sam poetak streetballa. Tamo gdje smo i krenuli 1999. godine. Igrala se odlina košarka, a publika je svakodnevno navijala i sudjelovala u igri što prije nije bio sluaj. Zadnjeg dana kiša je opet prijetila, bio je to hod po rubu. Ipak, vjerovalo se do samog kraja. Nebo strpljive voli. Zahvaljujem se svim sponzorima, svima koji su nam pomogli, svim ekipama koje su ove godine ovaj turnir uinile još boljim, te naposljetku cijeloj organizaciji koja je sve to i odradila.

Postavljeno 25.08.2008. by Ivan Puenik
Broj otvaranja:6119
Facebook komentari


Prijava na TD portal

Korisničko ime:

Lozinka:

Ne možete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

Korisničko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite područje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.