TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Uspješno završen 11. lipički streetball
Završnim koncertom Crvene jabuke pred nešto više od 2000 ljudi završen je tradicionalni 11. noćni košarkaški turnir KBE STREETBALLipik 2009 koji se igrao od 17. do 22. kolovoza na igralištu Dječjeg doma u Lipiku.

U amaterskom djelu turnira, od ponedjeljka do četvrtka nastupilo je nikad brojnijih 13 ekipa i to iz Daruvara, Sirača, Okučana, Raića, Novske, Lipika i Pakraca. Titulu najboljeg osvojila je domaća ekipa Mađioničara koji su uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov u reprizi finala protiv također domaće ekipe KK Sapeti Zelendvor. Treće mjesto u amaterskom djelu turnira osvojila je ekipa Fast (Daruvar).

U profesionalnom djelu turnira, u petak 21. kolovoza nastupilo je osam ekipa, a pobjedniku ekipi Osijek pripao je iznos od 7.000 kuna. Drugo mjesto osvojila je ekipa Living room iz Bjelovara, a treće General Vasilije Mitu iz Zagreba.

Održana su i natjecanja u tricama i zakucavanjima, a pobjedu u obje kategorije odnio je Nikola Belak iz ekipe Kaos (Požega). Svoj turnir odigrali su i osnovnoškolci, a pobjednik je ekipa KBE Streetball, druga je ekipa Dream team, a treće mjesto osvojili su Medo štedo..

U subotu, završnog dana turnira Lipik je bio domaćin seniorskog Mastersa, finala Prvenstva hrvatske u streetballu. Na ovom turniru nastupile su četiri najbolje ekipe koje su naslove osvajale na prethodno održanim streetball turnirima pod organizacijskom palicom Hakl asocijacije. Prestižnu titulu prvaka Hrvatske u streetballu ponijela je ekipa Klesari Kebo (Šibenik), drugo mjesto osvojila je ekipa Living room (Bjelovar), a treći su KK Zaglav Kake bake (Zadar).

Klesari Kebo

Uz košarku, posjetitelji ovogodišnjeg turnira, kojih je svakog dana turnira bilo sve više, mogli su uživati i u besplatnoj gastro ponudi. U petak dijelio se fiš, a u subotu na dan koncerta pečene kobasice. Kao i prošle godine održana je revija frizura Frizerskog salona „Sunce“, a djevojke su ovog puta nosile i naočale Optike Monokl.


STREETBALLipik nije samo prepoznat u Lipiku i Pakracu kao odlično organizirana manifestacija, već diljem Hrvatske, a i šire. O tome najbolje govore priznanje obitelji Petrović prema čijem se odobrenju nastavlja posveta ovog turnira koji se igra za trofej Dražena Petrovića, priznanje od strane Courts of the world-a, organizacije koja se bavi promocijom streetballa u svijetu i koja je ove godine uvrstila Lipik na popis svjetskih igrališta streetballa, dodjela finalnog Mastersa od strane Hakl asocijacije, kao i Grad Lipik kao glavnog pokrovitelja, tvrtku Profine Croatia KBE iz Zagreba koja već sedam godina prati turnir kao generalni sponzor, ostale sponzore i medije koji ovaj turnir čine medijski najviše eksponiranom manifestacijom s našeg područja.

U organizaciju ovogodišnjeg streetballa bilo je uključeno 30-tak mladih ljudi, a organizator, Udruga Inora, zadovoljna je visokom razinom organizacije, vremenom koje je išlo na ruku svih dana turnira i završnim koncertom Crvene jabuke koji je prošao bez incidenta. Prodano je oko 1500 karata, što bi uz malu djecu koja nisu plaćala ulaznicu značilo da je na koncertu bilo nešto više od 2000 ljudi. Što za Lipik i za mlade znači streetball govori Ivan Pušćenik kao organizator lipičkog streetballa u intervjuu posljednjeg broja Pakračkog lista


revija frizura...
Postavljeno 24.08.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:6159
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.