TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Novi sport oduševio gledatelje
Povodom Dana Grada Lipika, 27. rujna 2009. na pomoćnom stadionu NK Lipik, u organizaciji HCK i Konjičkog kluba Lipik '95, te u suradnji s Hrvatskim konjičkim savezom održano je Finale Croatia kupa u vožnji zaprega.

Nastup HCK-DEL
Josip Zirn vozač dvoprega Državne ergele lipicanaca Đakovo u seniorskoj i David Sušec, vozač iz Konjičkog kluba Slavonac iz Slavonskog Broda u juniorskoj konkurenciji, pobjednici su završnice Croatia kupa u vožnji zaprega koja je prošle nedjelje po prvi puta održana u Lipiku.

Niti diskvalifikacija Marijana Stubičana, vozača Državne ergele Lipik, nije umanjilo zadovoljstvo gledatelja nakon atraktivnih vožnji i odlične organizacije ovog natjecanja.

Pred brojnim Lipičanima, ali i ljubiteljima ovog konjičkog sporta iz susjednih županija, u petoj, posljednjoj utakmici Kupa, nastupilo je 12 zaprega u seniorskoj i 6 u juniorskoj konkurenciji iz 7 klubova, čiji su vozači, suvozači i prelijepi konji pokazali svu ljepotu, eleganciju i žestinu ovog sporta pri slalomskom savladavanju prepreka.

Natjecanje je otvorio Marijan Aladrović, župan Požeško-slavonske županije koji je podsjetio na tradiciju držanja konja u slavonskim seoskim domaćinstvima i ljubav Slavonaca prema tim plemenitim životinjama. Sudionike prvenstva su pozdravili i Davor Huška, saborski zastupnik te Antun Haramija, gradonačelnik Lipika i Mato Čačić, ravnatelj Hrvatskog centra za konjogojstvo, organizatora prvenstva, kojemu je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Sveukupni pobjednik Croatia kupa u vožnji zaprega za 2009. godinu je Antun Medvidović, vozač dvoprega Državne ergele Đakovo.

Postavljeno 01.10.2009. by Duško Kliček
Broj otvaranja:5543
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.