TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Fišššššijada...
U petak 2. listopada na prostoru gradske tržnice povodom Dana Grada Lipika održana je 4. fišijada koja je, unatoč lošem i prohladnom vremenu koje se ipak smilovalo u drugoj polovici dana, i ove godine okupila brojne posjetitelje i fiš majstore u spravljanju najboljeg fiša.

navijaju svi na budućem trgu!
Koncert su održale Bekrije. Novost u odnosu na prošlogodišnju fišijadu su sve brojniji štandovi, pa su posjetitelji tako imali prilike kupiti svakakve 'drangulije', od lančića, privjesaka, suvenira, majici itd itd… I ove godine paralelno s fišijadom održana je izložba proizvoda od meda i ručnih radova Udruge žena Lipik, Poljana i Marino Selo. Također, svoj štand imala je i Udruga Latica, a posjetitelji su mogli izdvojiti mali novčani doprinos u radu ove udruge roditelja i djece s posebnim potrebama.

Ponovno je veliku pozornost privuklo natjecanje u lovljenju šarana golim rukama, a ovogodišnji najbolji 'lovac u mutnom' je  Drago Stanojev koji je pobijedio u srazu sa Darkom Flegarom.

Nakon što je između dvije fišijade izabran za predsjednika Gradskog vijeća, pregača Ivana Molnara je 'evoluirala'. Ipak, drago nam je da se nije potpuno uozbiljila...
U spravljanju fiša žiri je imao zadatak odabrati najbolji od 23 kotlića, a 1. mjesto odnosi Matijević Željko iz Nove Gradiške. Drugo i treće mjesto odlazi u Garešnicu, i to su redom Željko Bubalo (2.) i Ivo Volarić (3.). Natjecatelja je uz domaće fiš majstore bilo od Slavonskog Broda, Bjelovara, Nove Gradiške, Novske, Velike Kopanice, Daruvara pa čak i iz Zadra. Fiš je za sve posjetitelje bio besplatan i podijeljeno je 170 litara fiša, a po simboličnoj cijeni od 10 kuna posjetitelji su mogli pojesti girice i srneći paprikaš.

Više o svemu ovome pogledajte u galeriji slika

najbolji fish majstori ovogodišnje fišijade... s lijeva nadesno drže kotliće i poredani 3.2.1.

Svoje proizvode imala je i Udruga Latica, a građani su kupnjom raznih ukrasa mogli pomoći rad ove udruge.
Postavljeno 06.10.2009. by Marko Barčan
Broj otvaranja:5917
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.