TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Gradonačelnik Lipika na proslavi 25 godina klape Intrade
Među brojnim uglednicima Hrvatske društveno-političke scene, od gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića do vrhunskih umjetnika kao što su Oliver i Vinko Coce, lipički gradonačelnik Antun Haramija također je, u društvu obitelji prisustvovao obilježavanju 25 godina djelovanja klape Intrade.

Foto by Pixell, Vecernji.hr
Koncertom u prepunoj dvorani „Dražen Petrović“ (Cibona, Zagreb) održanim 9. prosinca 2010.  klapa Intrade na čelu s popularnim Tomislavom Bralićem tri je puna sata, uz brojne goste i ovacije publike proslavila 25. rođendan.

Bio je to sam vrh klapske pjesme koja je sve popularnija u nas, a čiji je medijski uzlet krenuo nakon legendarnog koncerta na Poljudu 2006. godine kada su  klapa Intrade zajedno s klapama Maslinom, Cambijem i drugim priredili spektakl koji je potpuno promijenio našu glazbenu scenu.

Uz „zadarske slavuje“ na njihovom petom po redu koncertu u K.D. „Dražen Petrović“ zapjevale su i sestre Marija i Ivana Husar, a po prvi put i Zorica Kondža. Oliver je otpjevao neke svoje svevremenske hitove; "Kad mi dođeš ti"... Hari Rončević „kada jednom ovom zafalim se tilu“, a jedan od naših najpoznatijih tenora, Vinko Coce  zaradio je velike  ovacije publike pustivši glas na „Vilo moja“.

Zanimljivost samog koncerta održanog 9.12 je i ta da je Tomislav Bralić rođen 10.12., Oliver Dragojević 7.12., a Hari Rončević 9.12.
Putem facebooka saznali smo da ni naš gradonačelnik nije bio sam na koncertu, već da su i druge obitelji s područja Pakrac-Lipik odlučile povući put Zagreba na uživanje u kvalitenim vokalnim izvedbama. Ostaje nam, za one koje još dalmatinska pisma nije uzela navesti par legendarnih klapskih hitova različitih skupina uz nadu da je stvorena kritična masa te nas u skorašnje vrijeme očekuje i kakav nastup klape u Lipiku ili Pakracu. 

Naše mjerilo je Jubito „view count“ za različite pojmove i nazive klapa te neke osobne preferencije;

Klapa Kampanel – Aj ća volin te
Klapa Cambi – Ne more mi bit
Klapa Kumpanji – Probudi me jutrom
Klapa Intrade – Stina Pradidova
Klapa Intrade – Croatio iz duše te ljubim

Inače, autor teksta, Branko u zadnje vrijeme najviše sluša stvar „Zora bila“ s najnovijeg istoimenog albuma klape Intrade. Onda se on sjeti starih ljubavi, pusti suzu i glas „Nije meni nikad dosta, tvojih ruku tvoga tila, opet će nas zagrljene, naći skupa zora bila... „

Uz lokalne vijesti pročitajte i o najzanimljivijim događajima iz Hrvatske! TAKOdobra.com - jednostavno drugačiji regionalni medij!

Postavljeno 12.12.2010. by Branko Ramač
Broj otvaranja:4638
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.