TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega




Doček na drugačiji način...
Nismo li svi bar jednom poželjeli dočekati Novu godinu negdje u toplim krajevima, na plaži, u kupaćem kostimu, oko ponoći zaplivati i kroz valove odbrojavati 10, 9, 8,…? No, malo si tko na ovom našem prostoru može priuštiti takav doček, pa tako ponoć u kupaćem kostimu ostaje tek san, želja za neku dalju, bogatiju budućnost.

Ali, ne mora biti tako! Neki od vas možda znaju da je unazad par godina doček s počeka priče moguć i samo dvadesetak kilometara odavde. Ok, miris mora zamijenjen je mirisom klora, ali brzo se to zaboravi kad u jednoj od najhladnijih noći u godini odjenete samo kupaći kostim i uskočite u bazen iz kojeg gledate kako vani sniježi (ili bar pingvini žicaju za čaj).

Dakle, radi se o dočeku Nove godine u Daruvaru, u vodenom parku Aquae Balisae. Otkad je otvoren, park nudi mogućnost provođenja zadnje noći u godini u svom prostoru, uz večeru, glazbu (doduše, ne uživo) i naravno, kupanje! Tu je i nezaobilazan jacuzzi i masaže u bazenu.

Fotografije preuzete s facebook accounta Tvp Aquae Balissae
Zvuči fantastično? Jako sam sretna što iz prve ruke mogu reći da je i više od toga. Zamislite samo sve prednosti dočeka bez kupovine odgovarajuće odjeće (pretpostavljam da kupaći kostim posjedujete zbog ljetnih aktivnosti) i svih problema vezanih uz to, bez potrebe za savršenom frizurom i brige koliko će dugo izdržati, bez teške šminke (i laganog plesanja da se ne bi otopila uslijed znojenja)… I da, svjetlo je dovoljno slabo da ne morate brinuti da će se primijetiti koji novi kilogram dobiven u zimskom periodu, ili koža koja je već izgubila ljetnu boju.

Sve što vam treba je već spomenuti kupaći kostim, casual odjeća da ipak budete pristojni dok večerate (nije nužno), ručnik i dobro društvo. I novca koliko biste potrošili i da idete u neki klub ili restoran s večerom.

Prvo što vas dočeka tamo je aperitiv za zagrijavanje, smještanje za stolove, večera negdje poslije 21 h (švedski stol, nažalost hladan - salame, sirevi, salate, tjestenina), a onda «kuda koji, mili moji». Iako su «svirale ploče» (kako kaže moja baka), muzika je bila odlična za ples i dobru zabavu. A tek kupanje… Topla voda, tropska atmosfera, mjehurići… Prvo oni u bazenu, a u ponoć i šampanjac. Ne, nismo morali nazad za stolove za to, šampanjcem smo nazdravili u bazenu!

Ima li što bolje nego uploviti (doslovce) u Novu godinu u toploj vodi, uz poljupce drage osobe i mjehuriće koji opuštaju svaki djelić vašeg tijela? Čisti hedonizam, toliko nam potreban u ovom stresnom vremenu! Čarobno, pristupačno, a i kod kuće ste za pola sata.

Fotografije preuzete s facebook accounta Tvp Aquae Balissae
No, prije toga, ostaje vam dovoljno vremena za uživanje u bazenu, ili za ples, možda još jednu večeru, jer sve traje do 5 ujutro. I više nego dovoljno, na kraju ćete samo pasti u krevet iscrpljeni od vode. Ali i probuditi se kao novi, s nevjerojatnom uspomenom koja će vas grijati kroz čitavu zimu, dok ne dočekate da temperatura poraste dovoljno za kupanje vani.

Toliko sam puta zadnjih dana prošle godine čula kako ljudi maštaju o provođenju ove prijelomne noći u nekim toplijim krajevima, kako žude za nečim novim, kako su bez planova jer im je sve već dosadilo… I naravno, jedva sam čekala da svima ispričam svoje planove (ok, nije bila moja ideja, hvala mom dragom), a još više da se ostvare.
Pa evo, preporučam svima da maštu pretvore u stvarnost i da se za cca 360 dana sretnemo u vodenom parku u Daruvaru. Jer, ja ću sigurno ponovo biti tamo, takvu čaroliju vrijedi ponoviti!

Fotografije preuzete s facebook accounta Tvp Aquae Balissae
Postavljeno 05.01.2011. by Sabina Kovač
Broj otvaranja:5751
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.