TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
VIDEO Ugrijte se uz čokoladu...
Donosimo vam kratki izvještaj sa Zagreb chocofesta, festivala čokolade koji se ove godine po prvi put održava od 10. do 14. veljače 2012. u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića.

Postoji li bolje vrijeme nego Valentinovo kad dragoj osobi možte pokloniti neki čokoladni proizvod čiji sam izgled ili ambalaža upućuju na ljubav?  Vjerojatno ne,  a to zna i cjelokupna čokoladna industrija koja nas ususret Danu zaljubljenih počne bombardirati reklamama, izlozi postanu crveni i privlačno ukrašeni, a proizvodi dobiju neki  ljepši „outfit“ i sve te zove da se „usudiš pokazati nježnost“ putem čokolade.

Proizvodi sa ljubavnim pečatom dominiraju i ovogodišnjim chocofestom, no ima se tu štošta drugo zanimljivo vidjeti u umjetnosti oblikovanja i spravljanja čokolade. Od dvadesetak izlagača, većina rekao bi manje poznati s pravom mogu ponijeti epitet ekskluzivnosti jer isto takve proizvode i nude. Izuzev Vinceka čiji štand je bio izvan konkurencije jer ti ljudi stvarno znaju s čokoladom, oni drugi malo poznatiji brendovi poput Zvečeva, Francka imali su poneki proizvod koji je nosio štand. Oni najpoznatiji brendovi u nas poput Milke i Kraša nisu se pojavili.


Uz razne slastice kao što su torte, sladoledi, čokolade, čokoladni napitci i ostali čoko-proizvodi tijekom svih pet festivalskih dana održava se bogati program; razne radionice masaže čokoladom, izrade pralina, modeliranje figurica, cooking show-ovi, predavanja o prehrani, a tu su i nagradne igre.
Ukoliko ste u blizini svakako svratite, ulaz je besplatan, a cijene umjerene ako ste siti. Dok zima pokazuje zube čokolada će vas ugrijati i odvesti u neku drugu slatku bajku.


Postavljeno 11.02.2012. by Marko Barčan
Broj otvaranja:3631
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.