TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Nakon 9 godina suđenja oslobodili magarca!
Magarac Đino prije više od osam godina optužen je da je ugrizao tada osmogodišnju djevojčicu, no ove ga je godine sud oslobodio svake odgovornosti. Iako ga danas više nema među živima, čast mu još uvijek brani gazda, koji je zbog magarca trebao platiti veliku odštetu.

"Imal sam noćne more. Ja sam pošten čovjek i moj magarac je bil pošten", branio je iz bolesničke postelje Ljubomir Smrndić zvani Ljubek svog pokojnog magarca Đinu. I njegova supruga Ljubica dodala je kako je tri godine star magarac bio baš miroljubiv.

Njih dvoje vode seoski turizam Ljubekov gaj u Blaževdolu pokraj Sv. Ivana Zeline. Đininu čast branili su osam godina, koliko je trajao spor na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

"Bilo je puno djece, slavili su rođendan. Djeca su se raštrkala, roditelji nisu pazili na njih. Čula sam plač, curica je rekla da ju je ugrizao magarac. Bil je tu doktor koji joj je dal prvu pomoć", prisjeća se Ljubica koja je nedugo nakon toga dobila i odštetni zahtjev.

Majka tada malodobne A. L. (8) iz Zagreba od Ljubeka je tražila 148.000 kuna odštete, te naknadu od 1500 kuna mjesečno do djevojčičine punoljetnosti. Svemu je dodala i zahtjev za 15 posto kamata na godinu. Tvrdila je kako je sporni magarac slobodno šetao po dvorištu, te iz čista mira napao njenu kći.

"Sutkinja me pitala zakaj nisam upozorila roditelje da im djeca divljaju. Pa sunce ti žarko, kaj ja delam u vrtiću ili u kuhinji?!", ljuta je i danas Ljubica. Ispričala je kako su toga dana djeca iz vinograda čupala kolce, iz kokošinjca protjerala kokoši i porazbijala jaja, a magarca gađala kamenjem, tukla i navlačila za uši. Đino je, što je utvrdio i sud, bio zatvoren žičanom ogradom i vezan za drvo. Na ogradi je stajao i natpis na kojem je pisalo da mu se ne smiju približavati. No djevojčica se provukla ispod žice i približila se magarcu.

Sud je u veljači 2010. nepravomoćno oslobodio Đinu svake odgovornosti, pišu 24sata. Suprotna strana se žalila. Kažu da je sud pogrešno utvrdio da je magarac općenito mirna životinja te da ga ozlijeđena nije maltretirala.

Ljubomir Smrndić žali što Đino nije dočekao oslobađajuću presudu. Nakon spornog događaja, kaže, izgrizli su ga psi lutalice.

Izvor: Danas.hr

Postavljeno 25.05.2010. by Dejan Iličić
Broj otvaranja:4577
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
theman piše: (28.05. 09:18)
TAko je to danas. Stvarno je najbolje biti magarac :). Liječnici uništavaju zdravlje, pravnici uništavaju pravdu, sveučilišta uništavaju znanje, vlade uništavaju slobodu, glavni mediji uništavaju informacije, a religije uništavaju duhovnost.
oras piše: (27.05. 21:32)
hahahahaha, vrhunski!!!!!!! U ovoj državi ćeš prije sačuvat čast ko magare nego ko čovjek :-)
Vezano
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.