TAKOdobar portal :: Lipik, Pakrac, Daruvar, PoĹľega
Remi: ''Dođe mi da pošaljem sve „k vragu“ barem jedanput dnevno.''
U subotu, 28. lipnja, dva urbana koncerta su razbudila inače tihi Omanovac. Naime, u sklopu Pakračkog ljeta koncerte su održali grupe Elemental i Let 3. Osim posjetitelja koji su slobodno našetavanje Remi iz Elementala i Prlje iz Leta 3 iskoristili za zajedničko fotkanje, mi smo ga odlučili iskoristiti za intervju. Nakon niza znakova ''odozgo'' koji su nas pokušali spriječiti da to i učinimo, sreća nam se osmjehnula pa smo u hlad omanovačkog drveća prvo posjeli Remi ili Mirelu Priselac, a potom i Prlju iz Leta 3. Što nam je sve, za početak, otkrila Remi, pročitajte:

* Pjevate o socijalnim problemima, bijedi, medijima, politici, stanju u kojem je država. Vjerujete li da vaša glazba i tekstovi mogu utjecati na to. Napraviti nekakvu promjenu?

Konkretne promjene nema jer političari ne mare za to. Jedini koji to može promijeniti je narod, i to prosvjedima da bi se iskazalo nezadovoljstvo. Naše su pjesme naš ispušni ventil, a ni mi ne možemo prijeći preko nekih stvari, stoga smo odlučili dati svojih pet rečenica kako bi pridonijeli iskazivanju stvari koje nas muče. Ako imaš osjećaj da je počinjena nepravda, moraš reagirati.

 

* Imate li možda vlastitih političkih ambicija?

Ne, ne, definitivno ne.

 

* U pjesmi „Ne vjerujem“ ste se žestoko okomili na medije. Imate li vi možda neko posebno loše iskustvo s njima?

Ne, nemamo neko posebno loše iskustvo, ali dokaz da nema slobode medija jest to da kad izađe singl u kojem se spominju političari, on se ne vrti u javnosti. Sloboda medija je na niskom nivou, a sve što je izvan šablone medija, cenzurirano je.

 

* O vama nema tračeva po tabloidima. Kako uspijevate sakriti svoju privatnost?

Ako ne želiš da nešto ne izađe u medije onda to nećeš ni pričati okolo i komentirati. Npr., ako me neki novinar pita ima li moj dečko kitu od 20 centimetara ja na to uvijek mogu odgovoriti „Nemam komentara!“. Poznati se često razvlače po medijima jer dopuštaju da im se kopa po intimi. Ako prodaš slike s vjenčanja medijima onda možeš očekivati da će se i tvoj razvod razvlačiti po njima. Tu konkretno mislim na primjer Vlatke Pokos.

* Kako uspijevate žonglirati između profesionalnog i privatnog života? Od glazbe se baš i ne može živjeti u Hrvatskoj. Dođe li vam kada da pošaljete sve "k vragu"?

Dođe mi da pošaljem sve „k vragu“ barem jedanput dnevno.

 

* Postojite već desetljeće. Jeste li postigli ono što ste željeli kada ste pokretali bend? Je li vaš uspjeh nadmašio vaša očekivanja?

Nisam imala očekivanja u početku. Bez ikakvih ambicija sam krenula u glazbu. Svaki uspjeh ili neuspjeh je vlastiti uspjeh ili pad. Uzdat se u slavu je skliski teritorij. Jedan dan jesi, a drugi dan nisi. Ako nisi ego-manijak onda se možeš s time uhvatiti u koštac i ne shvaćaš to ozbiljno.

 

* Planirate li nekako obilježiti desetu godišnjicu postojanja?

Naravno da planiramo. Napravit ćemo koncert i pozvati sve ljude koji su nam na ova četiri albuma svirali i gostovali. Bit će to jedna velika veselica.

 

* Nakon albuma „Male stvari“ napravili ste „pauzu“ od četiri godine. Je li vam bilo teško vratiti se u studio i baciti se na novi album?

Nije mi bio „bed“ ponovni odlazak u studio. Zapravo nisam mogla dočekati da dođem na red u studiju budući da se prvo snimaju bubnjevi, klavijature, basovi, gitare, a onda sam tek ja mogla prilijepiti svoj vokal na to. Ja sam, naime, takav tip da ja odmah želim otići u studio s novom idejom i snimati. Ali imali smo povremene probe pa sam se tamo djelomično zadovoljila izvodeći buduće singlove. Onda kada je došao moj red na snimanje, e onda sam eksplodirala.


* Možete li opisati svoj žanr?

To nikad nije bio čisti hip-hop. Uvijek smo imali uplive jazza, soula, a na zadnjem albumu ima mnogo rocka. Kad se sve to zajedno sklopi onda nastaje Elemental.

 

* Koji vam je koncert ostao u najljepšem sjećanju, koji je bio najzanimljiviji?

Knin, prije pet mjeseci. Bio je to koncert koji se za svagda pamti. Iznenadili smo se budući da smo svirali u klubu koji jedva može primiti dvjesto ljudi, s najgorim razglasom, ali je energija bila velika, za razliku od Dubrovnika gdje smo svirali dan ranije i gdje su svi tehnički uvjeti bili idealni. Iako smo bili umorni od puta, publika nas je podigla i bio je to pravi „raspašoj“.

 

* Što očekujete od večerašnjeg koncerta?

Jao, sad sam pojela dva hot-doga, mogla bih i treći. (smijeh) Sad sam puna energije. Bit će super, razvalit ćemo. Lokacija je super. Nisam se dugo nadisala ovako svježeg zraka. Koncerti na otvorenom su uvijek izvođačima draži.

 

Pripremile: Lana Ljevaković i Ivana Mađaroši

Postavljeno 05.07.2008. by Ivana Mađaroši
Broj otvaranja:6503
Facebook komentari


Prijava na TD portal

KorisniÄŤko ime:

Lozinka:

Ne moĹľete dodavati komentare jer niste prijavljeni na TD portal.

Da bi se prijavili, morate biti registrirani. Ukoliko još niste registrirani, registrirati se možete u 20ak sekundi klikom na sljedeći link
KOMENTARI (Beta verzija) Pravila komentiranja
Trenutno nema komentara
Copyright 2004-2007 TAKOdobra.com :: Design and programming by Dejan Iličić
Registrirajte se na TAKOdobar portal

KorisniÄŤko ime

Lozinka

E-mail:

Izaberite podruÄŤje s kojeg dolazite:

NAPOMENA:TAKOdobra.com ni na koji način nije odgovorna za sadržaj i komentare postavljene od strane posjetitelja. Za sve objavljene sadr?aje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Komentari podliježu važećim zakonima RH i pri tome naglašavamo: zabranjena je svaka rasna, vjerska, spolna, nacionalna i etnička diskriminacija te veličanje fašizma i nacizma. Ukoliko se slažete s uvjetima kliknite na REGISTRIRAJ SE, u suprotnom odustanite od registracije.